Αποχαιρετισμός στην Τασούλα Βεζιρτζόγλου

Σήμερα αποχαιρετήσαμε μια αγαπημένη φίλη, μια σπουδαία συνοδοιπόρο. Μια ανιδιοτελή μαχήτρια στον πόλεμο για έναν κόσμο περισσότερο δίκαιο, περισσότερο ειρηνικό. Την Τασούλα Βεζιρτζόγλου. Μια γυναίκα σπάνια που όσοι τη γνωρίσαμε, κάνοντας σήμερα έναν απολογισμό, θεωρούμε τον εαυτό μας τυχερό.

Όχι μόνο γιατί η Τασούλα ήταν ένα μαχητικό και υπερδραστήριο άτομο που είχε το χάρισμα να φωτίζει ό,τι την περιέβαλε. Αλλά κυρίως γιατί ήταν μια μοναδική περίπτωση ανθρώπου που είχε την ικανότητα να κάνει πράξη τη θεωρία, να μετατρέπει τον ανταγωνισμό σε συνεργασία, την έχθρα σε φιλία, την καταιγίδα σε γαλήνη. Όλα στο όνομα ενός καλύτερου κόσμου, μιας καλύτερης κοινωνίας.

Αυτό που έχει σημασία να πει κανείς σήμερα που εκείνη έφυγε, είναι ότι η Τασούλα υποστήριζε με όλες της τις δυνάμεις ό,τι πίστευε. Είτε αυτό ήταν μια ιδέα, είτε ένας άνθρωπος, είτε ένα εγχείρημα. Και το υποστήριζε χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Με όλες τις δυνάμεις της, πληρώνοντας δε, πολλές φορές, ακριβό αντίτιμο. Ακόμη και τον τελευταίο αυτό μήνα της ζωής της, δεν έπαψε να προσπαθεί, να βοηθάει, να στηρίζει ό,τι και όσους πίστευε.

Η Τασούλα…. Ναι, μπορεί να πει κανείς με μεγάλη σιγουριά ότι ήταν φτιαγμένη απ’ αυτό το σπάνιο υλικό, από την πολύ σπάνια στόφα των αγνών αγωνιστών που μπορούν να θυσιαστούν για μια ιδέα. Από το υλικό εκείνων που απλώνουν το χέρι σ΄ όσους έχουν ανάγκη χωρίς να τους βλέπει κανείς, χωρίς να τους αντιλαμβάνεται κανείς.

Αεικίνητη, πάντα γελαστή, με αυτοσαρκασμό και χιούμορ που την έκανε περιζήτητη φίλη, έφερε την ίδια στιγμή ως προσωπική ευθύνη στη συνείδησή της όλα τα δεινά του κόσμου, τα δεινά των ανθρώπων που δεν έχουν φωνή και δύναμη, των καταπιεσμένων.

Ό,τι γράφεται εδώ σήμερα είναι ένας ύστατος φόρος τιμής σε μια γυναίκα που ήταν Φίλη. Ήταν κυρίως Άνθρωπος. Η ίδια δεν θα πίστευε ότι γράφονται γι’ αυτήν αποχαιρετισμοί. Ίσως γιατί θεωρούσε ότι ήταν μια απλή «εργάτρια» της Αριστεράς, εργάτρια στο διαρκή αγώνα για τη μετατροπή της κοινωνίας μας σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισονομίας και προόδου. Καλό ταξίδι αγαπημένη Τασούλα. Ζεις στην καρδιά μας.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στο σύζυγο και στην αγαπημένη κόρη της»

Λίγα λόγια για τη ζωή της

Η χαμογελαστή, μαχητική, ανθρώπινη Τασούλα, εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η συνδικαλίστρια μέλος του Δ.Σ. για χρόνια του Συλλόγου υπαλλήλων ΤΕΙ Αθήνας και μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Υπαλλήλων  των ΑΕΙ.

Η δραστήρια Τασούλα της Δημοτικής Κίνησης του Περιστερίου, η Τασούλα το μαχητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στο σύζυγό της και στην αγαπημένη κόρη της. Τασούλα θα μας λείπεις.

Το συλλυπητήριο μήνυμα της Υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου

«Σήμερα χάσαμε την αγαπημένη συντρόφισσα, την χαμογελαστή συνεργάτιδά μας Τασούλα Βεζιρτζόγλου. Η Τασούλα αγωνίστηκε ακούραστα για μια καλύτερη κοινωνία, πορευόμενη με τις αξίες της αριστεράς. Από σήμερα είμαστε φτωχότεροι. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της»

Το συλλυπητήριο μήνυμα της υφυπουργού Παιδείας, Μ. Τζούφη:

Αποχαιρετάμε σήμερα την αγαπημένη συντρόφισσα Τασούλα Βεζιρτζόγλου, μια γυναίκα μαχητική και ενεργή στο χώρο της εκπαίδευσης, των κοινωνικών κινημάτων, της αλληλεγγύης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Δημοτικής Κίνησης Περιστερίου και του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στο σύζυγο και την κόρη της, σε όλους τους αγαπημένους της ανθρώπους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here