Απίστευτο το νέο κυβερνητικό φιάσκο-Π. Παπανικολάου(ΟΕΝΓΕ): Έστειλαν rapid test στα φαρμακεία- Λήψη δείγματος μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό

Σε νέα αλαλούμ εξελίσσεται η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία αφού μετά τις καταγγελίες των φαρμακοποιών ότι τους έστειλαν rapid test σε συσκευασία των 25 και όχι οικιακά και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών , επιβεβαιώνει τις καταγγελίες τους.

Με ανάρτησή του ο Παναγιώτης Παπανικολάου εμφανίζεται κατηγορηματικός ότι πρόκειται για rapid test τα οποία έχουν και στα νοσοκομεία και τα οποία σύμφωνα με τις οδηγίες προορίζονται «αυστηρά για χρήση μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό σε μονάδες υγείας».

Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ επιμένει και με νέα του ανάρτηση επεσήμανε ότι η λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος δεν είναι self test και γίνεται μόνο από υγειονομικό προσωπικό

Υπενθυμίζεται ότι και οι φαρμακοποιοί έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους και για το γεγονός ότι δεν τους παραδόθηκαν ατομικές συσκευασίες με αποτέλεσμα να πρέπει ένα ένα τα συστατικά του τεστ να τα «συναρμολογούν» για να τα δώσουν στους πολίτες, διαδικασία που εκφράζουν φόβους ότι  δεν θα είναι ασφαλής.

Το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι πρόκειται για self test και ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στην αγορά ατομικές συσκευασίες, με αποτέλεσμα να επιλέξει τις συσκευασίες των 25 τεστ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here