Οι αστυνομικοί θέλουν να γίνουν και εισαγγελείς-Ζητούν από Αρειο Πάγο κακουργηματικές διώξεις κατά συλληφθέντων στο Κουκάκι και πειθαρχικό έλεγχο των εισαγγελέων δίωξης!

Μετά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και οι αστυνομικοί, προχώρησαν σε μια πρωτοφανή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, ζητώντας από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διωχθούν ποινικά για κακούργημα οι συλληφθέντες στο Κουκάκι αλλά και να διωχθούν πειθαρχικά οι εισαγγελείς που του άσκησαν πλημμεληματικές κατηγορίες.

Πρόκειται για μια απίστευτη, εξωθεσμική ενέργεια, με την οποία οι αστυνομικοί, εκτός από διώκτες θέλουν να γίνουν ταυτόχρονα και εισαγγελείς που θα ασκούν τις διώξεις όπως θέλουν και τους βολεύει αλλά και γιατί όχι, και δικαστές, που θα επιβάλουν τι ποινές που επιθυμούν!!!!

Συγκεκριμένα, με έγγραφο της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ζήτησε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ποινική αναβάθμιση των αδικημάτων που αποδόθηκαν στους 20 συλληφθέντες μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Κουκάκι.

Αναλυτικότερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέβησαν σήμερα εκπρόσωποι της εν λόγω Ένωσης και υπέβαλαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα αίτημα-υπόμνημα με το οποίο ζητούν τη μετατροπή των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί στους 20 συλληφθέντες, από πλημμέλημα σε κακούργημα. Κατά τους αστυνομικούς τυποποιείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ακόμη ζητούν να ελεγχθούν πειθαρχικά από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του Αρείου Πάγου, οι εισαγγελείς οι οποίοι άσκησαν τις πλημμεληματικές διώξεις σε βάρος των 20 κατηγορουμένων. Όπως είναι γνωστό, χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης με ανακοίνωσή του διευκρίνιζε ότι οι ασκηθείσες πλημμεληματικές διώξεις είναι απόρροια του προανακριτικού υλικού που συνέταξαν οι ανακριτικοί αστυνομικοί και διαβίβασαν αρμοδίως ενώπιον της εισαγγελίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here