Απίστευτη ακρότητα Μητσοτάκη: Η αστυνομία φέρνει τη δημοκρατία στα πανεπιστήμια!!!

Με ακρότητες στο λόγο του, έωλους ισχυρισμούς και μια διχαστική ομιλία, ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει την αστυνομία στα Ελληνικά Πανεπιστήμια λέγοντας πως «στις σχολές δεν μπαίνει η αστυνομία, μπαίνει η Δημοκρατία». Και το είπε αυτό, είκοσι χρόνια μετά την επίσης διαβόητη φράση του πατέρα του προς τους αστυνομικούς: «Είστε το κράτος».

.

Ο πρωθυπουργός «έδειξε» τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως έχει ταχθεί υπέρ της ανομίας και της βίας και τάχθηκε απέναντι σε κάθε αυταρχική μειοψηφία. «Η θέση μας αποτελεί ισχυρή βούληση ότι στην χώρα μας υπάρχει Δημοκρατία που δεν επιτρέπει στους λίγους να επιβάλλουν τις απόψεις τους στις πολλές. Εκτός από τις ανώνυμες προσωπικότητες υπάρχει και ο επώνυμος φοιτητής» ανέφερε ο πρωθυπουργός και κάλεσε να «πάψουν οι αίθουσες φοιτητών να μετατρέπονται σε γιάφκες περιθωριακών και ορμητήρια παραεμπορίου».

Παραγνωρίζοντας τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στους κόλπους των φοιτητών αλλά και την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να ωραιοποιήσει τις νέες συνθήκες με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου είπε πως «στις σχολές δεν μπαίνει η αστυνομία, μπαίνει η Δημοκρατία»!

»Οι σχολές θα κλείσουν έτσι την πόρτα στη βία ανοίγοντας την πόρτα στην ελευθερία. Με περιμετρική φύλαξη, με τεχνικά μέσα θα αποτρέπονται παράνομες πράξεις και θα εντοπίζονται εγκαίρως και περιπτώσεις ατυχημάτων ή έκτακτων κινδύνων» πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ξεκίνημα της ομιλίας του μίλησε ακόμα για «ρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα δεκαετιών (…)» και ανέφερε τρία χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου:

  • Aπαντά με τόλμη στο διαχρονικό πρόβλημα της ασφάλειας των πανεπιστημίων
  • Καθιερώνει ένα σύγχρονο τρόπο για την εισαγωγή και επιλογή των σπουδών και αναβαθμίζει συνολικά την ανώτατη εκπαίδευση
  • Συγχρονίζεται την με τις ανάγκες και τον βηματισμό του 21ου αιώνα.

Αναφέρθηκε στην ομιλία του τον Αύγουστο του 2019 για το πανεπιστημιακό άσυλο όπου τόνισε «η πρόοδος προϋποθέτει ηρεμία, ασφάλεια και κανόνες. Η θέση μας αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα πολιτικής βούλησης ότι στην Ελλάδα υπάρχει δημοκρατία που δεν επιτρέπει στους λίγους να καθορίζουν την καθημερινότητα των πολλών. Ότι εκτός από τις ανώνυμες συλλογικότητες υπάρχει και ο επώνυμος φοιτητής, η ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε πολίτη, και ότι το οργανωμένο κράτος οφείλει να μην αφήνει την κοινωνία να μεταβληθεί σε ζούγκλα όπου θα διοικούν όσοι ασκούν βία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here