Απάντηση Δανέλλη σε Μητσοτάκη:Παραποιεί την αλήθεια-Η Δημοκρατία απαιτεί πολιτικό πολιτισμό, όχι μικροπολιτική

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αναφέρθηκε ο Σπ. Δανέλλης, απαντώντας στην αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη προς το πρόσωπό του περί φυρολόγων βουλευτών που έξι μήνες νωρίτερα καταψήφισαν την κυβέρνηση. 

Ο κ. Δανέλλης είπε ότι πρόεδρος της ΝΔ «παραποιεί την αλήθεια γιατί είναι γνωστό και είδε το φως της δημοσιότητας εκείνο τον καιρό ότι η προσωπική μου άποψη -επειδή η ψήφος αυτή είχε άμεση σχέση με το Μακεδονικό- ήταν ότι το κόμμα μου για να ήταν συνεπές έπρεπε να απέχει από τη διαδικασία. Για να μη δημιουργήσω πρόβλημα στο κόμμα μου, ακολούθησα την κομματική γραμμή».

Πρόσθεσε δε πως όταν ψήφισε «ναι» στην πρόταση δυσπιστίας είχε προηγουμένως επισημάνει ότι «εξαιρείται το Μακεδονικό και αυτό μπορεί να μην είχε πρακτική σημασία, είχε όμως ουσιαστική και πολιτική σημασία».

«Και επειδή σε όλη μου τη δημόσια διαδρομή γνώμονάς μου ήταν πάντα η συνέπεια στις αρχές και τη συνείδησή μου, σε ένα τέτοιο ζήτημα που είναι ταυτοτικό και συνειδησιακό μου είναι αδύνατον να κάνω διαφορετικά. Λυπάμαι πολύ γιατί η Δημοκρατία απαιτεί άλλο πολιτικό πολιτισμό και όχι την ευκολία της μικροπολιτικής αξιοποίησης της κάθε στιγμής. Και επειδή η κοινωνία μας είναι εύκολο θύμα και θήραμα από τους εχθρούς της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού όσοι πιστεύουν πραγματικά στον κοινοβουλευτισμό πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε τέτοιου είδους ζητήματα» κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here