Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας: Από κατοίκους που έκαιγαν ελιές, οι φωτιές στην Ηλεία

Οι φωτιές που απείλησαν χωριά και σπίτια στην Ηλεία την Κυριακή ξεκίνησαν από κατοίκους που έκαιγαν κλαδιά από ελιές, υποστήριξε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, κάνοντας λόγο για εγκληματική αμέλεια καθώς στη περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης ωες 8 μποφόρ ενώ είχε εκδοθεί από το Σάββατο, προειδοποιητική ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος που καλούσε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να μην καίνε χόρτα, λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6,  είπε πως ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι έντασης έως και 8 μποφόρ, υπήρξε «πλήθος συμπατριωτών μας που πήγαν να κάψουν κλαδιά με αυτό τον καιρό». «Είναι εγκληματική αμέλεια, δεν μπορεί να γίνεται εδώ με αυτή την την ιστορία. Πριν από έναν μήνα, είχαμε 3 που έφτασαν στο αυτόφωρο αλλά οι υπόλοιποι δεν συνετίζονται» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιόπουλος.

«Ξύπνησαν εφιάλτες του 2007 και όπως είπε ο πρόεδρος του χωριού τέτοια απειλή ούτε τότε δεν είχαμε» πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.

Μιλώντας τέλος για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα είπε ότι «έχουμε σήμερα μια καλύτερη ημέρα. Πέταξαν τα πρώτα καναντέρ γιατί χθες ο αέρας ήταν 8 μποφόρ» ενώ όπως είπε το μέτωπο είναι προς το χωριό Καλυβάκι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here