Αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας για το προσφυγικό

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σχετικά με το προσφυγικό.

«Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις νέες δηλώσεις από την Άγκυρα που στρέφονται εναντίον του Νίκου Δένδια.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, σε ανακοίνωσή του, υποστήριξε ότι η χώρα του επιθυμεί τον διάλογο και πως η Ελλάδα είναι εκείνη που προκαλεί ένταση μεταξύ των δύο χωρών..

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Δένδια, ότι η Τουρκία παραβιάζει «με βάρβαρο τρόπο» τα δικαιώματα των μεταναστών, το τουρκικό ΥΠΕΞ μίλησε για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή των μεταναστών από την Αθήνα, σημειώνοντας ότι «είναι ντροπή να αποκαλείς βαρβάρους κάθε είδους αθώους ανθρώπους».

Η Άγκυρα καλεί επίσης την Ελλάδα η οποία «όπως λέει η ίδια είναι το λίκνο του πολιτισμού να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό».

Στη σημερινή ανακοίνωση-απάντηση το ελληνικό υπουργείο επισημαίνει μεταξύ άλλων:

Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση.

Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here