Αντιφασιστικό συλλαλητήριο: Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές, ρίψη χημικών-ΣΥΡΙΖΑ: Με υπογραφή Μητσοτάκη

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 3, με σπρωξίματα, όταν προσπάθησαν τους διαδηλωτές στη μία λωρίδα.

Την επίθεση των ΜΑΤ κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι απαράδεκτο. Έναν χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής μια μεγάλη αντιφασιστική πορεία παρεμποδίζεται από την αστυνομια και δέχεται χημικά χωρίς κανέναν λόγο» σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και συμπλήρωσε:

«Πήγα στον επικεφαλής της αστυνομίας και ζήτησα τον λόγο, ποιος έχει δώσει αυτές τις εντολές και πού αποσκοπούν. Δεν πήρα καμία ουσιαστική απάντηση.

Η αντιμετώπιση του κόσμου που παλεύει τον φασισμό από την κυβέρνηση είναι ενδεικτική της ανοχής της στο αυγό του φιδιού».

Κάλεσμα στη σημερινή διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δικαστική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έχουν απευθύνει ΚΕΕΡΦΑ, ΑΔΕΔΥ, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών, πρόσφυγες από τα στρατόπεδα, άνθρωποι των Γραμμάτων και των τεχνών, οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς.

Νωρίτερα, αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφετηρία το άγαλμα του Βενιζέλου και επιστροφή στο ίδιο σημείο.

Οι νέες διαδηλώσεις έρχονται μετά τις άγριες επιθέσεις του τελευταίου διαστήματος από φασίστες στη Θεσσαλονίκη με το έναυσμα να δίνουν χρυσαυγίτες.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:Ο κ. Θεοδωρικάκος φαίνεται πως ζήλεψε τη δόξα του προκατόχου του

Σήμερα στη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν επίθεση κατά των διαδηλωτών.

Η απρόκλητη – όπως καταγγέλλεται – επίθεση από τα ΜΑΤ είχε ως στόχο τη διάλυση των διαδηλωτών, με τη χρήση δακρυγόνων.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε για τον έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις που εκδηλώθηκαν στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και στο Νέο Ηράκλειο.

Δυστυχώς όμως κάποιοι εντός της αστυνομίας εξακολουθούν να κλείνουν το μάτι επικίνδυνα σε αντιδημοκρατικές εκδηλώσεις με την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος φαίνεται πως ζήλεψε τη δόξα του προκατόχου του, κάτι που δείχνει ότι η στάση του έχει την υπογραφή και την καθοδήγηση του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.​

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here