Αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ενόψει της διεθνούς ημέρας κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας.

Με κεντρικό σύνθημα “στοπ στο ρατσισμό και τον φασισμό” αντιρατσιστικές κι αντιφασιστικές συλλογικότητες που συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Βικτωρίας, πορεύθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας, θα πραγματοποιηθούν σε 30 χώρες και 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ 

Η Νεολαια ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοινωσή της  ότι «στεκόμαστε ενωμένοι και ενωμένες απέναντι στο φάντασμα του φασισμού που πλανιέται πάνω από Ευρώπη και Αμερική. Αύριο στεκόμαστε απέναντι στη λογική μιας Ευρώπης – φρούριο που θα αποκλείει ανθρώπους ανάλογα το χρώμα, το φύλο, την καταγωγή, τις σεξουαλικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Αύριο συμμετέχουμε και διεκδικούμε ένα μέλλον που θα οικοδομείται στις αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης και της προώθησης των συμφερόντων των εργαζομένων».

Η ΚΕΕΡΦΑ

Στο κάλεσμά της η ΚΕΕΡΦΑ θέτει 10 λόγους «για ξεσηκωμό το Σάββατο 16 Μάρτη κατά του φασισμού και του ρατσισμού»  και τονίζει μεταξύ άλλων ότι «για πρώτη φορά σε πάνω από τριάντα χώρες και εβδομήντα πόλεις σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αυστραλία, κινήματα συντονίζονται κατά της φασιστικής απειλής και του ρατσισμού. Την ώρα που ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ στηρίζει την ενοποίηση της μαύρης διεθνούς της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, η απάντηση έρχεται με τις μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις παντού».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here