Ανεβάζει τη ζήτηση και τα ενοίκια η Airbnb ακόμα και σε γραφεία!

Η Airbnb, που έχει ήδη γίνει αιτία να ανεβούν οι τιμές ενοικιασης σπιτιών στην Αττικη και σε άλλες περιοχές, τώρα έμμεσα ανεβάζει και τα ενοικια γραφείων που μετατρέπονται σε φτηνές γκαρσονιέρες για τουρίστες.

Η ολιγοήμερη μίσθωση προς 15-20 ευρώ την ημέρα εξυπηρετεί τους ιδιοκτήτες αλλά βλάπτει τους Ελληνες ενοικιαστές όπως και τον ξενοδοχειακό τομέα.

Φαίνεται τώρα ότι μετα από τα σπίτια που γίνονται απλησίαστα για μικρά βαλάντια ενοικιαστών αφου οι τιμές πήραν την άγουσα προς τα επάνω,  παίρνουν την ίδια άγουσα και τα πρώην φθηνά γραφεία που εξυπηρετούσαν μικροεπαγγελματίες. Οι ιδιοκτήτες των παλιων γραφείων τα  μετατρέπουν σε κατοικίες εξασφαλίζοντας εισόδημα μέσω των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεών τους σε τουρίστες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν κερδίζουν σε εισόδημα Έλληνες ιδιοκτήτες, αλλά ξένες εταιρείες ή κεφαλαιουχοι που αγοράζουν κοψοχρονιά τα ακίνητα, τα ψευτοφρεσκάρουν και τα διαθέτουν σε διεθνείς πλατφόρμες ενοικιασης όπως η Airbnb βγάζοντας μπόλικο «μαύρο χρήμα» αφού στην πράξη είναι σχεδόν αδύνατο να φορολογηθούν. Σπίτια εξακολουθούν να αγοράζονται σε τιμές 10 και 20 χιλιάδων ευρώ δυστυχώς, επειδή οι ιδιοκτήτες έχουν γονατίσει από την κρίση, και εν συνεχεία με μια μικρή ανακαίνιση, μπορουν να αποφέρουν 10-20 χιλιάδες ευρώ το χρόνο με «μαύρη» ενοικίαση.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here