Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα θωρακίζει την ιστορία της-Γράφει νέα σελίδα στα Βαλκάνια για ειρήνη, συνεργασία-Καλωσορίζουμε την φίλη χώρα Β. Μακεδονία

«Σήμερα είναι μια μέρα ιστορική. Η Ελλάδα θωρακίζει σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της, την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, στο μήνυμά του μετά την κύρωση της συμφωνίας.

Και συνεχίζει:

Σήμερα γράφουμε μια νέα σελίδα για τα Βαλκάνια. Το μίσος των εθνικισμών, οι διενέξεις και οι συγκρούσεις δίνουν τη θέση τους στη φιλία, την ειρήνη και τη συνεργασία.

Οι επόμενες γενιές και στις δυο χώρες θα χρωστούν ευγνωμοσύνη στους βουλευτές που με θάρρος και τόλμη, έβαλαν τα θεμέλια για ένα μέλλον ειρήνης, αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στους δυο λαούς.

Η Βόρεια Μακεδονία που σήμερα γεννήθηκε, θα είναι μια φίλη χώρα. Σύμμαχος και συμπαραστάτης της Ελλάδας στις προσπάθειές της για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνανάπτυξη στη περιοχή.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε «από τα βάθη της ψυχής» του «τους 153 βουλευτές του κοινοβουλίου μας που παρά τις μεγάλες πιέσεις, τους εκβιασμούς, τις προσωπικές επιθέσεις, άντεξαν και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, στο ύψος της συνείδησής τους, προτάσσοντας το πατριωτικό καθήκον, αυτό που οι ίδιοι πίστευαν και πιστεύουν ότι είναι το εθνικό όφελος για τη χώρα μας». «Είμαι βέβαιος ότι οι επόμενες γενιές και οι δυο λαοί θα τους ευγνωμονούν, διότι σήμερα βάζουν τα θεμέλια για ένα μέλλον ειρηνικής συνύπαρξης, αλληλεγγύης και συνεργασίας», είπε.

«Δεν είμαι λάτρης της πολιτικής της αδρανείς στη εξωτερική πολίτικη, αντιθέτως έχω αποδείξει ότι αγωνίζομαι για λύσεις, οι λύσεις όμως απαιτούν τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, στο ερώτημα αν το επόμενο βήμα θα είναι το Κυπριακό.

Συμπλήρωσε δε, ότι του τηλεφώνησε ο Ζάραν Ζάεφ για να τον συγχαρεί.

Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Σύντομα όλοι, κι εκείνοι που αντιδρούν τους σεβόμαστε, αλλά θα δουν τα οφέλη της συμφωνίας, πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here