Ισόβια στη Πόλα Ρούπα για τη βόμβα σε Τράπεζα Ελλάδος, ΔΝΤ

Στη δίκη  για την βομβιστική επίθεση  τον Απρίλιο του 2014 στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου συστεγαζόταν και γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορουμένη Πόλα Ρούπα, ισόβια και 25χρόνια κάθειρξη.
Για την ίδια ενέργεια  έχει καταδικαστεί το 2016 και ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης,  σε ισόβια.

Η Πώλα Ρούπα  κρατείται στις φυλακές για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» και σήμερα ολοκληρώθηκε η δίκη της στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την βομβιστική επίθεση στην οδό Αμερικής.

Η Πόλα Ρούπα και ο  Νίκος Μαζιώτης είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2010 σε σπίτι στα Καλύβια Αττικής και προφυλακίστηκαν. Τον Οκτώβριο του 2011 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης του 18μηνου. Τον Ιούνιο του 2012 το ζευγάρι  παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και εξαφανίστηκε, οπότε τον Απρίλιο του 2013 καταδικάστηκαν ερήμην σε 50 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή τους στον Επαναστατικό Αγώνα και τη δράση της οργάνωσης έως το 2010.

Η βομβιστική επίθεση στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας και του συστεγαζομένου ΔΝΤ έγινε τον Απρίλιο του 2014. Τον Ιούνιο του 2014 συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης, και τρία χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 2017 συνελήφθη στην Ηλιούπολη και η Πόλα Ρούπα.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here