Άγρια βίαιη καταστολή της ειρηνικής συγκέντρωσης για τον Κουφοντίνα

Επίδειξη δύναμης και άγριας καταστολής από την αστυνομία απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα για να δηλώσουν την υποστήριξή τους στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έχει ενοχλήσει την κυβέρνηση που χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής έσπευσε να διαλύσει τη σημερινή συγκέντρωση πριν αυτή αρχίσει και χωρίς κανένα λόγο.

Χωρίς να υπάρξει καμία πρόκληση, την ώρα που άρχισαν οι διαδηλωτές να συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος, αστυνομικές δυνάμεις τους περικύκλωσαν και άρχισαν να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης διαλύοντας τη συγκέντρωση.

«Μας διέλυσαν πριν ξεκινήσουμε. Κατεβήκαμε ειρηνικά και δεχθήκαμε αναίτια επίθεση αστυνομικών. Μας έσπρωξαν και άρχισαν να μας απωθούν με χρήση χημικών από την πλατεία» δηλώνει διαδηλωτής στην efsyn.gr που έζησε το τρόμο της αστυνομικής βίας. «Τρέξαμε στην Σταδίου. Εκεί βρήκαμε απέναντί μας την αστυνομική αύρα ενώ μηχανές της αστυνομίας έπεσαν στο πλήθος που έτρεχε πανικόβλητο» μας λέει ίδιος διαδηλωτής που βρέθηκε στο μπλοκ με την πρωτοβουλία των δικηγόρων και των νομικών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here