Αγόρασε η ΔΕΗ εταιρεία ενέργειας στα Σκόπια και η αντιπολιτευση (χαρά ο Γκρούεφσκι!!!) το θεωρεί δωροδοκία και σκάνδαλο

Η αντιπολίτευση στην Ελλάδα πάει  «πακέτο» με την δεξιά αντιπολίτευση στην fYROM παρουσιάζοντας  ως σκάνδαλο την εξαγορά μιας  τοπικης εταιρείας ενέργειας απο την ΔΕΗ  και υπαινίσσεται διαφορα που δεν καταλαβαίνουν μάλλον ούτε οι ίδιοι.

Κάπου δηλαδή υπαινίσσονται ότι κάναμε χατήρι σε φίλο του Ζάεφ και αγοράσαμε εταιρεία του «κολλητού» του για να δελεαστει να υπογράψει τη συμφωνία, κάπου οτι τα 5 εκατομμύρια που έδωσε η ΔΕΗ θα χρηματοδοτήσουν την προεκλογική καμπάνια για το δημοψήφισμα στα Σκόπια σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και γενικά… ό,τι κάτσει.

Εν ολιγοις παρουσιάζουν τον συνεργάτη του Ζάεφ ως προδότη που «τα πήρε» από την Ελλάδα για να στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών. Από την άλλη λένε ότι η συμφωνία είναι κακή για την Ελλάδα,  οπότε δεν μας λένε  για ποιο λόγο «λάδωσε» η Ελλάδα τους Σκοπιανους αφού είναι τόσο καλή για εκείνους η συμφωνία. Σε περίπτωση που δεν κάτσει κανένα από τα δύο σενάρια, έχουν έτοιμο και τρίτο: ότι απλα  η ΔΕΗ ήθελε να εξυπηρετήσει έναν επιχειρηματία στα Σκόπια. Πες, πες,  λίγη λάσπη θα μείνει.

Η συμφωνία έκλεισε δύο μήνες πριν τη συμφωνία των Πρεσπών και η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι έκλεισε «κατόπιν έγκρισης από τον βασικό μέτοχο, το ελληνικό Δημόσιο», που συγκατατέθηκε στην εξαγορά της εταιρείας εμπορίας ενέργειας EDS, η οποία ανήκε στον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο για τα οικονομικά της σκοπιανής κυβέρνησης, Κότσο Ανγκιούσεφ.

Αναλυτικά η απάντηση του διευθυντή του γραφείου τύπου της ΔΕΗ κ. Ανδρέα Πετσίνηέχει ως εξής:

«Η απόφαση για την εξαγορά της EDS είναι καθαρά επιχειρηματική απόφαση της ΔΕΗ στο πλαίσιο της στρατηγικής της για επέκταση στην αγορά των Βαλκανίων. Για την επέκταση αυτήν η ΔΕΗ αναζητεί διαρκώς ευκαιρίες σε όλες τις χώρες της περιοχής. Η συγκεκριμένη εταιρεία βεβαίως και ήταν γνωστό ότι ανήκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Kocho Angjushev, ο οποίος την είχε ιδρύσει το 2012 και την είχε αναπτύξει.

Πρόκειται για μια εταιρεία άριστα οργανωμένη και στελεχωμένη από υψηλότατου επιπέδου προσωπικό. Έχει τεχνογνωσία και εμπειρία στο εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας και παρουσία σε διάφορες χώρες της Βαλκανικής μέσω θυγατρικών. Για την εξαγορά της και τον καθορισμό του τιμήματος προηγήθηκαν πολύμηνη διερεύνηση και τεκμηρίωση από έγκριτους διεθνείς οίκους και ασφαλώς due diligence (οικονομικό, νομικό κ.λπ.).

Το τίμημα είναι ακριβώς 4,8 εκατ. ευρώ, χωρίς καμιά “ουρά’’ και χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση για τη ΔΕΗ, και τα χρήματα κατατίθενται σταδιακά, σε συνάρτηση με την τήρηση όλων των όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας, σε λογαριασμούς στο όνομα του ιδιοκτήτη, οι οποίοι είναι αποτυπωμένοι στη σύμβαση». 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here