Αγκυρα: Νέες απειλές για τη μη έκδοση των οκτώ-Πολιτική η απόφαση, θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις

«Απογοητευτική» χαρακτήρισε το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να απορριφθεί και το δεύτερο αίτημα της εισαγγελίας της Κων/πολης και να μην εκδοθούν στη Τουρκία οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικών, οι οποίοι κατά την Άγκυρα εμπλέκονται στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει ότι η απόφαση αυτή θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις και την περιφερειακή συνεργασία Τουρκίας και Ελλάδας, στην οποία η Άγκυρα καταλογίζει ότι «αγκαλιάζει τους πραξικοπηματίες».

Η Άγκυρα αναφέρει επίσης ότι δεν βλέπει την απαραίτητη στήριξη που θα έπρεπε να δει από μια χώρα – σύμμαχο στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και την εγκληματικότητα.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά ότι η απόφαση είχε πολιτικά κίνητρα και ότι η ελληνική δικαιοσύνη αγνόησε τα δικαιώματα των θυμάτων της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Υποστηρίζει επιπλέον ότι η μη δίωξη των φερόμενων ως δραστών του πραξικοπήματος, οδηγεί στην ατιμωρησία τους, με την Ελλάδα να τους παρέχει «καταφύγιο».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί τις ελληνικές αρχές ότι έχουν εμποδίσει στο παρελθόν την εκδίκαση μελών «τρομοκρατικών» οργανώσεων, όπως το DHKP / C και το PKK, και καταλογίζει στην Ελλάδα ότι «επαναλαμβάνει το λάθος της ακόμη μία φορά».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here