Αγγελής: Υπάρχουν ευθύνες πολιτικών-Ξέρουμε μόνο το 10% του σκανδάλου Νοvartis-Tι είπε για Αβραμόπουλο

Σε παραδοχή ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis και πιθανή ευθύνη πολιτικών προσώπων προχώρησε ο πρώην εποπτεύοντας της Εισαγγελίας Διαφθοράς Γ. Αγγελής, κατά την κατάθεσή του σήμερα στην Προανακριτική για τους χειρισμούς του Δ. Παπαγγελόπουλου στο σκάνδαλο Novartis. Με την ουσία της κατάθεσή του, μπαίνει ένα οριστικό τέλος, στην σπέκουλα τη ΝΔ περί δήθεν σκευωρίας και έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση η κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία δεν έχει πλέον κανένα αποδεικτικό στοιχεία για τυχόν εμπλοκή του κ. Παπαγγελόπουλου στην κατασκευή της δήθεν «σκευωρίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του ο εισαγγελέας φέρεται να υποστήριξε πως ήταν παράνομη η αρχειοθέτηση για επτά πολιτικά πρόσωπα, ενώ μίλησε για το λογαριασμό πολιτικού προσώπου, τα στοιχεία του οποίου έδωσαν στους Ελληνες εισαγγελείς, αμερικανοι συνάδελφοί τους στη Βιέννη.

Όπως, φέρεται να είπε, ο Ρασπούτιν υπήρχε και είχε δώσει εντολές να ασκηθεί δίωξη σε τρία πολιτικά πρόσωπα, αναφερόμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Μάριο Σαλμά και τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Επίσης, είπε πως «εγώ ποτέ και πουθενά δεν έχω κατονομάσει τον Παπαγγελόπουλο ως Ρασπούτιν».

Ραγκούσης: Δεν ασκήθηκαν όμως διώξεις σε τρία πολικά πρόσωπα. Άρα;

Αγγελής: Οι δύο μπήκαν στο αρχείο επειδή αντέδρασα εγώ.

Ραγκούσης: Του Γεωργιάδη όμως δεν έχει μπει στο αρχείο.

Αγγελής: [Σιωπή]

«Στη Βιέννη μου έδωσαν στοιχεία για λογαριασμό πολιτικού»

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε, επίσης, ότι στο περιβόητο «ταξίδι στη Βιέννη» το FBI έδωσε στους έλληνες εισαγγελείς στοιχεία για λογαριασμό πολιτικού προσώπου.

«Στη συνάντηση της Βιέννης πράγματι οι Αμερικανοί μας έδωσαν λογαριασμό έλληνα πολιτικού στην Ελβετία. Τους είπα, δώστε μου τον αριθμό του λογαριασμού» εξιστόρησε ο μάρτυρας και πρόσθεσε πως οι Αμερικανοί του απάντησαν πως το μόνο που του δίνουν είναι η πληροφορία και πως είναι δική του δουλειά να βρει το λογαριασμό. «Αυτός ήταν ο διάλογος για τον πολιτικό με τον λογαριασμό στο εξωτερικό, το όνομά του το αναφέρω στην αναφορά μου. Δεν έχω τίποτα να κρύψω» είπε ο Γ. Αγγελής χωρίς να κατονομάζει στην Επιτροπή τον Δ. Αβραμόπουλο, όπως είχε κάνει στην αναφορά του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η αναφορά Αγγελή για Βιέννη και Αβραμόπουλου:

«Δεν έχω κατονομάσει «Ρασπούτιν» τον Παπαγγελόπουλο»

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε πως έχει κατονομάσει «Ρασπούτιν» τον πρώην αν. Υπουργό Δικαιοσύνης εναντίον του οποίου συγκροτήθηκε η Προανακριτική Επιτροπή. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως ο «Ρασπούτιν» είχε δώσει εντολή να ασκηθούν διώξεις εναντίον τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά των κ.κ. Λοβέρδου, Γεωργιάδη και Σαλμά. «Δεν ασκήθηκαν όμως διώξεις σε τρία πολιτικά πρόσωπα. Άρα;» ρώτησε ο Γ. Ραγκούσης, με τον μάρτυρα να απαντά πως η υπόθεση για τους δύο μπήκε στο αρχείο επειδή αντέδρασε ο ίδιος. «Του Γεωργιάδη όμως δεν μπήκε στο αρχείο…» τόνισε με νόημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γ. Αγγελή -κατά τις πληροφορίες- να μη δίνει κάποια απάντηση.

«Υπάρχει ευθύνη πολιτικών»

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Αγγελής επισήμανε ότι υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis. «Ναι. Μπορεί να υπάρχει. Ψάξτε…», ήταν η απάντησή του στην Επιτροπή, ενώ αργότερα υπογράμμισε πως μόνο το 10% της υπόθεσης Novartis είναι «πάνω από το νερό». «Το 90% είναι κάτω από το νερό και δεν φαίνεται. Ψάξτε κάτω από το νερό. Όσο ψάχνετε και βάζετε το χέρι κάτω από το νερό θα βρίσκετε το 90%», ήταν τα λόγια του μάρτυρα που προκάλεσαν αμηχανία στους βουλευτές ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.

Ενδιαφέρον όμως έχουν και οι αναφορές του στη συνάντηση με τον εκπρόσωπο του FBI.

«Ο εκπρόσωπος του FBI μου είπε ότι δεν θεωρώ ότι υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων» σημείωσε αρχικά ο Γ. Αγγελής, όμως μετά από λίγο ανέφερε: «Ρώτησα τον εκπρόσωπο του FBI : «τότε γιατί μας στείλατε δύο έγγραφα και μας λέτε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας κατά πολιτικών;»

Ο εκπρόσωπος του FBI μου είπε, πρόσθεσε :«αυτοί από την Αμερική γνωρίζουν. Εγώ δεν ξέρω κάτι επί της ουσίας για το αν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων».

Μέσα σε λίγα λεπτά, δηλαδή, υποστήριξε δύο αντιφατικές εκδοχές για τα στοιχεία που είχε το FBI και δεν έφτασαν στις ελληνικές αρχές, επειδή ο ίδιος αρνήθηκε να τα παραλάβει.

Για Τουλουπάκη-Τσίπρα

Ασκησε έντονη κριτική στους χειρισμούς της Ελ. Τουλουπάκη (σ.σ. με την οποία βρίσκεται σε σκληρή κόντρα) και φέρεται να είπε πως απορούσε πως παρέμεινε στην υπόθεση. Επίσης αναφέρθηκε και στην συνομιλία που είχε με εκπρόσωπο του FBI και σε αναφορά ότι δεν γνώριζε να υπήρχαν ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίρες, είπε ότι για το θέμα της αντικατάστασης της Ελ. Τουλουπάκη υπήρχε ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ φέρεται να αναφέρθηκε σε διαφορετικές γραμμές στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν πως είπε ότι η μία γραμμή ήταν του «Ρασπούτιν» και στο ότι με το σκάνδαλο με πολιτικούς θα αυξηθεί το ποσοστό του κόμματος και η δεύτερη γραμμή εκπροσωπούνταν από άλλα πρόσωπα (φέρεται να μίλησε για τους Δ. Τζανακόπολο και Μ. Καλογήρου).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here