Άδωνις Γεωργιάδης: Νομίμως τηλεφωνούν οι εισπρακτικές, τα χρέη είναι για να πληρώνονται-ΣΥΡΙΖΑ: Να ξεπληρώσουν τα δάνειά ο ίδιος, η ΝΔ και κ. Μητσοτάκης

 

«Οι εισπρακτικές εταιρείες νομίμως τηλεφωνούν» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης παρά την πανδημία και τα κλειστά μαγαζιά «τα χρέη είναι για να πληρώνονται».

Ο υπουργός αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να απομακρυνθεί από τα όσα ο ίδιος υποστήριζε ότι δηλαδή οι εταιρείες «δεν μπορούν να παίρνουν τηλέφωνα», εν μέσω πανδημίας και κλειστής αγοράς στους πολίτες και να τους ζητούν χρήματα.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε πως «είναι άλλο πράγμα να λέμε ότι μπορούν να πάρουν τηλέφωνο για να ειδοποιήσουν για την πληρωμή ενός χρέους και άλλο πράγμα να παίρνουν δέκα, είκοσι, τριάντα φορές την ημέρα, να παίρνουν στο χώρο εργασίας, να παίρνουν σε συγγενικά πρόσωπα. Όλα αυτά απαγορεύονται απολύτως και οι σχετικές καταγγελίες πρέπει να γίνονται».

«Αν υπάρχει μια γενικευμένη αίσθηση ότι τα χρέη πρέπει να μην πληρώνονται, τότε θα υπάρξει γενικευμένη χρεοκοπία των πάντων και καταστροφή της οικονομίας και απώλεια θέσεων εργασίας» συμπλήρωσε.

«Ναι, τα χρέη είναι για να τα πληρώνουμε αλλά μέσα σε αυτές τις συνθήκες η διαπίστωση σας ακούγεται πιο κυνική από ποτέ» σημείωσε με νόημα η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απέδωσε την αλλαγή στάσης του απέναντι στις εισπρακτικές σε απόφαση των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών της 31ης Δεκεμβρίου 2020 η οποία όπως ανέφερε απαγόρευσε στα κράτη-μέλη της ΕΕ να επιβάλλουν «μορατόριουμ» στη διαδικασία είσπραξης των οφειλών.

ΣΥΡΙΖΑ: Ας ξεπληρώσει τα δάνεια άνω του μισού εκατ.

Καλωσορίζουμε τον κ. Γεωργιάδη στη νομιμότητα. Μιας και «τα χρέη είναι για να πληρώνονται», όπως τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, περιμένουμε να ξεπληρώσει ο ίδιος τα δάνειά άνω του μισού εκατομμυρίου, το κόμμα του τα δανεικά και αγύριστα άνω των 200 εκατ. ευρώ και ο Πρωθυπουργός του τα δανεικά και αγύριστα του Κήρυκα Χανίων.

Αλλά στην περίπτωσή τους, μάλλον δεν τους κουρελιάζουν τα νεύρα οι εισπρακτικές εν μέσω πανδημίας, αβεβαιότητας και ανεργίας, όπως στους απλούς πολίτες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here