Αχτσιόγλου: Σε χωριστό νόμο η ρύθμιση για τις 120 δόσεις στην εφορία-Προς κατάθεση η ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Χωρίς τις 120 δόσεις για την εφορία θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, όπως δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικά ταμεία σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής.

Οι δύο ρυθμίσεις έχουν κοινά χαρακτηριστικά αλλά και σημαντικές διαφορές, με βασικότερη ότι αυτή προς τα ασφαλιστικά ταμεία δεν συνοδεύεται από εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια, σε αντίθεση με τη ρύθμιση της Εφορίας που προβλέπει αυστηρότερο πλαίσιο υπαγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι από τη ρύθμιση για ασφαλιστικά χρέη, που δεν θα έχει περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, θα ωφελούνται περίπου 80.000 μη μισθωτοί, άνω των 62 ετών, οι οποίοι σήμερα έχουν οφειλές που «μπλοκάρουν» τη συνταξιοδότησή τους.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει επίσης σειρά ασφαλιστικών και εργατικών διατάξεων και κυρίως αυτή με την οποία καταργείται –πριν εφαρμοστεί– το ηλικιακό όριο των 55 ετών για τις συντάξεις χηρείας, οι οποίες ταυτόχρονα αυξάνονται αναδρομικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here