Αχτσιόγλου: Κυβέρνηση και μερίδα ΜΜΕ δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις και φόβο με τον επανυπολογισμό των συντάξεων-Μόνο αυξήσεις σε 600.000 συταξιούχους από 1/1/2019

Η κυβέρνηση και μερίδα των μέσων ενημέρωσης επιχειρούν για μία ακόμη φορά να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις και να καλλιεργήσουν φόβο στους συνταξιούχους, σχετικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων, αναφέρει σε δήλωσή της η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου.

Και προσθέτει

Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

  • Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε οριστικά και αμετάκλητα ήδη από το 2018 τη  μείωση της προσωπικής διαφοράς και τις σχετικές περικοπές στις συντάξεις που απαιτούσε το Δ.Ν.Τ.
  • Κατ’ εφαρμογή του νόμου που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε, καμία περικοπή δεν έγινε ούτε και προβλέπεται να γίνει και οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να λαμβάνουν το ποσό που ελάμβαναν.
  • Ο επανυπολογισμός λειτούργησε μόνο ευεργετικά καθώς από 1/1/2019 πάνω από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι είδαν αυξήσεις που θα συνεχιστούν σε βάθος 5ετίας.

Ενδεχομένως η Ν.Δ. να μην συμβιβάστηκε ποτέ με τα παραπάνω γεγονότα ή να έχει άλλες προθέσεις. Όπως και να χει, οφείλει να σταματήσει να προσβάλλει την κοινή λογική και τους ίδιους τους συνταξιούχους».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here