Χάκερς χτύπησαν την σελίδα του πρωθυπουργού-Τούρκοι ανέλαβαν την ευθύνη στο όνομα της Αγιά Σοφιάς!-Κυβέρνηση: Καμία αλλοίωση, ψάχνουμε τους υπαίτιους

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού primeminister.gr.

Με μήνυμά τους στο Twitter, τούρκοι χάκερ ισχυρίζονται ότι πραγματοποίησαν κυβερνοεπίθεση στη σελίδα. Χρήστης στο Twitter με το όνομα Aslan Neferler Tim έγραψε σε ανάρτησή του: «Η ιστοσελίδα σας έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης. Η Αγία Σοφία είναι δική μας».

Η ομάδα χάκερς άφησε στο facebook το εξής μήνυμα: «Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας».

 

 

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επιβεβαίωσαν ότι η ιστοσελίδα είχε τεθεί εκτός λειτουργίας.

H ιστοσελίδα αποκαταστάθηκε. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής:

Η προσπάθεια να παραβιαστεί σήμερα από αγνώστους η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, καθώς ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή.

Σημειώνεται ότι τόσο για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης.

Σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες αρχές θα συνεχιστεί η έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here