Τσίπρας: Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια-Ανανέωση εμπιστοσύνης για να δώσουμε προοπτική στο τόπο-Καιροσκόπος κι επικίνδυνος ο Μητσοτάκης-Η Δημοκρατία ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Η αυγή του 2019 είναι η αυγή μίας νέας εποχής για τη χώρα μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, με την οποία ξεκίνησε η διήμερη κοινοβουλευτική «μάχη» για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Σε δέκα μέρες από σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την 25η του Γενάρη 2015, μια μέρα που ο τόπος έζησε μια μεγάλη πολιτική ανατροπή» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η πολτική αυτή αλλαγή «δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία αλλά ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης οικονομικής κρίσης που βίωσε η πατρίδα μας».

O κ. Τσίπρας τόνισε πως παρά τις «Κασσάνδρες» η κυβέρνηση πέτυχε την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, αλλά και να ρυθμίσει το ελληνικό δημόσιο χρέος, κάτι που όπως παρατήρησε, οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν πέτυχαν.

Ο κ. Τσίπρας αφού επανέλαβε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικά επωφελής και πατριωτική καθώς εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντας, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον κ. Μητσοτάκη για την υποκριτική στάση του απέναντι στη συμφωνία, καθώς μέχρι πριν λίγο καιρό υπεραμυνόταν της εθνικής γραμμής για σύνθετη ονομασία έναντι όλων, αλλά τώρα ψάχνει προσχήματα και ανύπαρκτες δικαιολογίες να την αρνηθεί, προκειμένου να χαιδέψει τα αυτιά του εκλογικού ακροατηρίου.

Ζητώ με ευθύνη και σοβαρότητα την επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς αυτή την κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια και μπορεί να ανοίξει δρόμους προοπτικής για τον ελληνικό λαό» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την διαφωνία του με την επιλογή του Πάνου Καμμένου να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, δηλώνοντας όμως ότι σέβεται την επιλογή του. «Η διαφωνία του Καμμένου με εμένα με την κυβερνητική γραμμή στο ζήτημα της σύνθετης ονομασίας τον οδήγησε να φύγει από την κυβέρνηση και να αποσύρει τη στήριξή του. Το είπα και στον ίδιο, θα το πω και δημόσια: θεωρώ ότι κάνει λάθος, δεν θεωρώ ότι πράττει σωστά, ούτε θεωρώ ότι η επιλογή αυτή ήταν αναπόφευκτη. Πιστεύω ότι μπορούσε να διατηρήσει τη διαφορετική του άποψη χωρίς να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση χωρίς να την καταψηφίσει. Θα σεβαστώ όμως παρά την έντονη διαφωνία την επιλογή του» είπε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε επίσης τον κ. Μητσοτάκη ότι απέφυγε μέχρι τώρα να καταδικάσει πρακτικές άλλων σκοτεινών εποχών, με απειλητικά μηνύματα κατά βουλευτών από στελέχη του κόμματός του και τον κάλεσε να το πράξει από το βήμα της Βουλής. Διαφορετικά θα αποδέχεται την ενορχήστρωσή τους από το κόμμα του. Η Δημοκρατία ουτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here