Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ μετά από απαίτηση Χρυσοχοΐδη-Γεροβασίλη: Ρεβανσιστικές επιθέσεις της νέας Δεξιάς-Αντιλαμβάνονται τους αξιωματικούς ως λάφυρο

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, έπειτα από σχετικό αίτημα του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η εξέλιξη αυτή, λίγες ώρες μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. ανοίγει τον δρόμο για έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία της αστυνομίας.

Με αφορμή την εξώθηση σε παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε:

«Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here