Σπίρτζης: Ηθικό και πολιτικό θέμα η εμφάνιση του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ ως συμβούλου της ΝΔ σε συνάντηση με καναλάρχες

Σοβαρό θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης αποκάλεσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης την εμφάνιση και παρουσία του αντιπροέδρου της ανεξάρτητης Αρχής Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων(ΕΕΤΤ) σε ρόλο συμβούλου της ΝΔ κατά την συνάντηση της τομεάρχη ψηφιακής πολιτικής Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου με εκπροσώπους των ιδιωτικών ραδιοσταθμών.

Η τομεάρχης της ΝΔ υπερασπίστηκε τον Νίκο Παπαουλάκη, δηλώνοντας ότι για την ίδια δεν προκύπτει θέμα ασυμβίβαστου. Μένω στήλη άλατος απάνμτησε ο κ. Σπίρτζης και ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό Ν. Παππά, προαναγγέλλοντας ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του news247, σε συνάντηση της τομεάρχη Επικοινωνίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου με τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων ιδιωτικών ραδιοσταθμών Αττικής και περιφέρειας, στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, εμφανίστηκε ο Νίκος Παπαουλάκης, ο οποίος μάλιστα κάθισε δίπλα στη γαλάζια βουλευτή και συμμετείχε στην κουβέντα ως σύμβουλος της.

Κατά τη συζήτηση η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου φέρεται να πρότεινε στους  εκπροσώπους των ραδιοσταθμών να διατυπώσουν τις προτάσεις τους ώστε η  αξιωματική αντιπολίτευση να τις αξιοποιήσει ως θέσεις της  στην πρόταση νόμου που θα φέρει η κυβέρνηση.
Παραδέχεται ότι είναι σύμβουλος της η ΝΔ

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, και μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 η κ.Ασημακοπούλου υποστήριξε ότι δεν τίθεται ζήτημα ασυμβίβαστου για τον αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ Νίκο Παπαουλάκη. «Για μένα δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου. Ο κ. Παπαουλάκης, μπορεί να είναι σύμβουλος της ΝΔ για θέματα ψηφιακής πολιτικής», υποστήριξε συγκεκριμένα η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η ίδια απέφυγε να απαντήσει για την προσφυγή των καναλαρχών στο ΣτΕ για την απόφαση του ΕΣΡ που αποφάσισε να υπάρχουν επτά τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας με την τιμή εκκίνησης να είναι 35 εκατ. Ευρώ. Όπως είπε, έχουμε δημοκρατία, ο καθένας μπορεί να προσφεύγει στη δικαιοσύνη εάν νομίζει ότι θίγεται. Ας περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου είπε χαρακτηριστικά.

Στήλη άλατος ο Σπίρτζης

«Έχω μείνει στήλη άλατος με τις δηλώσεις της κ. Ασημακοπούλου» δήλωσε από την πλευρά του στο ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και γνωστοποίησε ότι μίλησε με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, ο οποίος θα ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Παπαουλάκη

Ο υπουργός χαρακτήρισε εξωθεσμική την παρουσία του αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Νίκου Παπαουλάκη σε συνάντηση στελεχών της ΝΔ.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΝEWS 247 είπε ότι «τα στελέχη της ΝΔ δεν κρατούν πια ούτε τα προσχήματα όπως έκαναν και με την Taxibeat  και άλλες περιπτώσεις». «Τα στελέχη της ΝΔ αυτά κάνουν και μας κατηγορούν κι από πάνω» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών.

Σημείωσε ότι «όταν εμείς μιλούσαμε για τον τρόπο λειτουργίας των ανεξάρτητων Αρχών δεχόμασταν επιθέσεις, αλλά σήμερα, η κ. Ασημακοπούλου μας δικαιώνει πλήρως».

Ο κ. Σπίρτζης είπε ότι η πρώτη γκρίζα ζώνη ήταν με τον χάρτη των τηλεοπτικών σταθμών , όπου κανείς δεν γνώριζε τι γινόταν και που είχε σχέση ο κ. Παπαουλάκης.  Πρόσθεσε ότι ο κ. Παπαουλάκης -στη δεύτερη γκρίζα ζώνη – ήταν υπεύθυνος για τον διαγωνισμό όπου η DIGEA, με μετόχους τα επτά κανάλια ήταν η μόνη που πήρε μέρος στον διαγωνισμό για το ψηφιακό φάσμα.

Όπως είπε ο υπουργός ο κ. Παπαουλάκης είχε συμμετοχή και στην τρίτη γκρίζα ζώνη που είναι η μηδανική επιτήρηση της DIGEA, ενώ είναι υπεύθυνος και για το μαύρο στην ΕΡΤ.

Ο κ. Σπίρτζης πρόσθεσε: Αυτή είναι η αντίληψη της ΝΔ για τις Ανεξάρτητες Αρχές, να είναι τα μέλη τους και μέλη της ΝΔ και των τομέων ώστε να ελέγχους κανάλια, ραδιόφωνα, τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

«Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογική η ενέργεια του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ» 

«Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογική η ενέργεια του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ» επεσήμανε πηγή της Ανεξάρτητης Αρχής. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπαουλάκης δεν κρατά τα προσχήματα» τόνιζαν κύκλοι της ΕΕΤΤ.

Πηγή: Left.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here