Σαμαράς, Αδωνις, Χρυσή Αυγή και «Κατσίφα ζείς εσύ μας οδηγείς» στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών-Επίθεση ακροδεξιών σε ΜΑΤ-Αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα όπου η συρροή είναι μεγάλη. Ωστόσο ήταν πολύ μικρότερο της προηγούμενου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα. Ομάδες ακροδεξιών επιτέθηκαν με μπογιές και ξύλα κατά ανδρών των ΜΑΤ στο Σύνταγμα αλλά τα επεισόδια δεν γενικεύθηκαν.

Αίσθηση προκάλεσαν τα συνθήματα Κατσίφα ζεις εσυ μας οδηγείς. που ακουστηκαν από ο κεντρικό μικρόφωνο των οργανωτών.Προφανώς οι ακραίοι εθνικιστές που το διοργανώνουν αγκαλιάστηκαν με τους ακροδεξιά.

Παρόντες στο Σύνταγμα ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, ο Ν. Μηταράκης, ο Αδ. Γεωργιάδης.

Και η Χρυσή Αυγή

Μέλη της Χρυσής Αυγής δηλώνουν «παρών» επί της Ακαδημίας και κοντά στη Μεγάλη Βρετανία. Έχουν γράψει φασιστικά συνθήματα και έχουν σχηματίσει μαιάνδρους και κέλτικους σταυρούς.

«Αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει

«Αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει», «Κατσίφα ζεις, εσύ μας οδηγείς» και «Τσίπρα που@@@ρά». είναι μερικά από τα φασιστικά συνθήματα που ακούγονται. «Οι πολιτικοί είναι ανιστόρητοι», φωνάζει από μικροφώνου ο νεαρός κι από κάτω μεσόκοπες κυρίες, παππούδες και ζευγαράκια με βαβουζέλες τον αποθεώνουν.

Αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια

Αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου

Αποκλεισμένη η ευρύτερη περιοχή του κέντρου, οι κλειστοί σταθμοί μετρό σε Σύνταγμα, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο. Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here