Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στις Μυκήνες-Πέρασε μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στις Μυκήνες εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής σπεύδουν στο σημείο της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο αρχαιολογικός χώρος που φλέγεται, εκκενώθηκε. Η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στον τάφο του Αγαμέμονα.

Επί τόπου ενεργούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ έφτασαν ενισχύσεις και από Ναύπλιο, Άργος και Κόρινθο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά καίει ξερά χόρτα μέσα σε ρεματιά με κατεύθυνση προς Προσύμνη.

Για την πυρκαγιά έχει ενημερωθεί η πολιτική προστασία του Δήμου Άργους Μυκηνών ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο. Είναι σημαντικό πως, σύμφωνα με πληροφορίες του argolikeseidiseis η φωτιά εντοπίσθηκε απέναντι από τον χώρο του Τάφου του Αγαμέμνονα να καίει ξερά χόρτα μέσα σε ρεματιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς. Στο σημείο επιχειρούν ήδη 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και σύμφωνα με πληροφορίες καταφθάνουν δυνάμεις από ολόκληρη την Πελοπόννησο ενώ είναι πολύ πιθανό να σταλούν και εναέρια μέσα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here