Πέθανε από κορονοϊό ο σπουδαίος Χιλιανός συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα

Θύμα του Covid-19 έπεσε ο σπουδαίος Χιλιανός συγγραφέας, Λουίς Σεπούλβεδα, ο οποίος πέθανε στην Ισπανία σε ηλικία 70 ετών. «Ο συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα πέθανε στο Οβιέδο. Η ομάδα του Tusquets Editores εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απώλειά του» ανακοίνωσε ο εκδοτικός του οίκος.

Στις 25 Φεβρουαρίου είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων του νέου κορονοϊού, όταν επέστρεψε από ένα φεστιβάλ βιβλίων στην Πορτογαλία.

O Σεπούλβεδα είχε φυλακιστεί για 2μ5 χρόνια από το καθεστώς του δικτάτορα Πινοσέτ και εξορίστηκε.

Ο Σεπούλβεδα γεννήθηκε το 1949 στο Οβάγιε της Χιλής, σπούδασε θεατρική σκηνοθεσία και αποτέλεσε ηγετική μορφή του φοιτητικού κινήματος ως μέλος του Κομμουνιστικού κόμματος. Επί κυβέρνησης Σαλβαδόρ Αγιέντε υπήρξε στέλεχος στο τμήμα των πολιτιστικών θεμάτων, όπου ήταν υπεύθυνος για μια σειρά από φθηνές εκδόσεις για το ευρύ κοινό.

Το 1979 εντάχθηκε στη Διεθνή Ταξιαρχία που αγωνιζόταν στη Νικαράγουα και μετά τη νίκη της επανάστασης εκεί άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Ένα χρόνο αργότερα έφυγε για την Ευρώπη και πήγε στο Αμβούργο λόγω του θαυμασμού του για τη γερμανική λογοτεχνία, κυρίως τους ρομαντικούς Νοβάλις και Χαίλντερλιν, και εργάστηκε πάλι ως δημοσιογράφος ταξιδεύοντας πολύ στη Λατινική Αμερική και την Αφρική.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here