Νέο κυνικό όχι από Μητσοτάκη για Κουφοντίνα με επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ-Αδιαφορεί για το κράτος δικαίου-Στα αυταρχικά καθεστώτα η Ελλάδα

Σταθερά και ενσυνείδητα στην γραμμή της εκδίκησης και του μίσους,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγεί την Δημοκρατία και το κράτος δικαίου της χώρας μας σε απίστευτη και επικίνδυνη υποχώρηση., αναλαμβάνοντας πλέον προσωπικά την ευθύνη για τον πρώτο θάνατο κρατούμενου απεργού πείνας στην Ευρώπη τα τελευταία 40 χρόνια. Μια υποχώρηση που μόνο με την Τουρκία του Ερντογάν και την Ουγγαρία του Ορμπαν μπορεί πλέον να συγκριθεί. 

Με ανακοίνωσή του αργά το βράδυ του Σαββάτου,  που γρέφτηκε στο πόδι και περιέχει 11 οριθογραφικά λάθη, το Μέγαρο Μαξίμου, απορρίπτει την έκκληση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει στάση για να σωθεί η ζωή του καταδικασμένου τρομοκράτη Δ. Κουφοντίνα και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Αγνοεί ωστόσο εσκεμμένα και προκλητικά, τις ανάλογες εκκλήσεις αό ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Ελληνικής Λύσης, αλλά και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την Ενωση Δικαστών αι Εισαγγελέων, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν έτει 2021, κατηγορεί έναν άνθρωπο που βρίσκεται στην 51η ημέρα πείνας για εκβιασμό και με κυνισμό επιμένει ότι «θα μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του», αρνούμενος να παραδεχθεί πως το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι νόμιμο και βασίζεται πάνω στις αλλαγές που ψήφισε η ίδια η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Κατά την προσφιλή του συνήθεια ο πρωθυπουργός επιχειρεί να φορτώσει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης στον Αλέξη Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ (και κατά συνέπεια σε όλους όσοι διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες για το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας ), ενώ με θράσος ισχυρίζεται ότι τυχόν δικαίωση του αιτήματος θα σημάνει «προνομιακή μεταχείριση και παραβίαση της έννομης τάξης».

Η χώρα μας βρίσκεται πλέον και ενάμιση πόδι στη ζώνη του λυκόφωτος των πιο αυταρχικών καθεστώτων της Ευρώπης, με υπογραφή Κυρ. Μητσοτάκη.

Το Μέγαρο Μαξίμου ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για προνομιακή μεταχείριση του καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη, για το αίτημα του οποίου, την εφαρμογή δηλαδή της διάταξης που προβλέπει μεταγωγή του από τις φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου στον Κορυδαλλό και όχι στον Δομοκό, σημειώνει ότι «μπορούσε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη», χαρακτηρίζοντας «εκβιασμό» την απεργία πείνας.

Αναλυτικά το Μαξίμου σημειώνει(με μαύρο τα λάθη):

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπερ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ.Κουφοντίνα υπό το σύνθημα «όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα».

Ενας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ, Κουφοντίνα. Και σήμερα έρχεται ο κ.Τσίπρας και αντι να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του.

Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δ.Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφυγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει.

Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατη ιατρική φροντίδα. Προνομική μεταχερίσιη όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here