Κουτσούμπας: Θα ξανασυγκλονιστεί με επαναστάσεις ο κόσμος αλλά να κάνουμε κάτι κι εμείς

Στους στίχους του Μαγιακόφσκι  «που μας καλούσε να ξελασπώσουμε το μέλλον» αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, στη χτεσινοβραδυνή του ομιλία στο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον.

«Το μέλλον δεν θα έρθει μόνο του αν δεν κάνουμε κάτι εμείς«, είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος και στην Οκτωβριανή Επανάσταση, το κορυφαίο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ου αιώνα, που όπως τόνισε δεν είναι «τελειωμένη ιστορία» αλλά η αρχή για μια αλλαγή παρά τα πισωγυρίσματα.

«Η Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, απέδειξε ότι ο καπιταλισμός ούτε αιώνιος είναι, ούτε ανίκητος. Μπορεί να οικοδομηθεί μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο» είπε, τονίζοντας, ότι το ΚΚΕ έχει μελετήσει και εξάγει συμπεράσματα για τις αιτίες ανατροπής του σοσιαλισμού, αλλά δεν μηδενίζει την προσφορά του σοσιαλισμού, όπως κάνουν οι απολογητές του καπιταλισμού.

«Το ΚΚΕ, την κρίσιμη στιγμή, τη μέρα που κατέβαινε η κόκκινη σημαία από το Κρεμλίνο το 1991, είχε τη δύναμη να απευθύνει μέσω του «Ριζοσπάστη» στους κομμουνιστές, το κάλεσμα: ‘Σύντροφοι, ψηλά τη σημαία! Η ελπίδα τώρα βρίσκεται στην πάλη των λαών’! Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Αυτή την κόκκινη σημαία συνεχίζουμε να κρατάμε ψηλά! Οι μέρες που θα ξανάσυγκλονίσουν τον κόσμο, θα έρθουν. Παίρνουμε τα μέτρα μας γι’ αυτό!» είπε  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Μεταλλάχθηκε σε αστικό κόμμα. Η καπιταλιστική ανάπτυξης, παρά τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν απευθύνεται στο λαό, δεν μπορεί να είναι δίκαιη. Γιατί δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει».

«Τα παραδείγματα αμέτρητα και πιο πρόσφατο το ναυάγιο στη Σαλαμίνα. Από τη μια πανηγύρια για το ότι ο Πειραιάς γίνεται «πύλη εισόδου», διεθνής «κόμβος» και από την άλλη πλοία επιπλέοντα φέρετρα καταστρέφουν την υγεία και το περιβάλλον, στερούν από το λαό της Αθήνας ακόμα και μια βουτιά στο Σαρωνικό. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους» είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε  όσους νιώθουν απογοητευμένοι και εξαπατημένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στην ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και στα άλλα κόμματα προσθέτοντας ότι η λύση για τον λαό βρίσκεται «εξω από το γήπεδο της αστικής διαχείρισης,  για να ανατρέψουμε και να καταργήσουμε οριστικά τη βαρβαρότητα».

Είπε ότι πρέπει να κλείσει η βάση της Σούδας και να μην μεταφερθούν ξανά πυρηνικές κεφαλές του ΝΑΤΟ στον ‘Αραξο

Υπογράμμισε, επίσης, ότι πρέπει να απομονωθεί «η ναζιστική εγκληματική οργάνωση των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, αυτά τα τσιράκια των αφεντικών».

Επίσης τόνισε ότι απέναντι στην στυγνή δικτατορία του κεφαλαίου, μπορεί να σταθεί  μόνο η ‘δικτατορία του προλεταριάτου’, δηλαδή η εξουσία της εργατικής τάξης που μαζί με τους κοινωνικούς πολύτιμους συμμάχους της αποτελούν την συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here