Γιλντιρίμ-Τσαβούσογλου: Τούρκοι κομάντος κατέβασαν ελληνική σημαία από βραχονησίδα-Συστάσεις σε Ελλάδα να μην προκαλεί ένταση στο Αιγαίο!

 

Περίεργες δηλώσεις με αναφορά σ’ ένα περιστατικό στο Αιγαίο που θυμίζει Ιμια αλλά δεν επιβεβαιώνεται, έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι γίνονται κάποιες ενέργειες στο Αιγαίο για να αυξηθεί η ένταση στην περιοχή και μάλιστα μίλησε για περιστατικό τύπου Ιμίων.

«Έχουμε υπόψιν μας ότι στο Αιγαίο, υπάρχουν ενέργειες αύξησης της έντασης από την πλευρά της Ελλάδας και αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει σημασία που ανήκουν. Έγινε μια προσπάθεια ανάλογη με αυτή στα Ιμια. Μια προσπάθεια να  τοποθετηθεί ελληνική σημαία στις βραχονησίδες «Αντρόφωτος» όπως τις ανέφερε στα ανοικτά του Αιδινίου. Η τουρκικη ακτοφυλακή, έκανε τις απαραίτητες παρεμβάσεις και κατέβασε την σημαία από εκεί», είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Και συνέχισε: «Συστήνουμε στην Ελλάδα να αποφεύγει ενέργειες που αυξάνουν την ένταση μεταξύ δυο καλών γειτόνων».

Απαντάμε σε κάθε ενέργεια κ θέλω να το ξέρει αυτό η Ελλάδα. Η ακτοφυλακή έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία.»

Κυκλοφόρησε μάλιστα στα τουρκικά ΜΜΕ η παρακάτω φωτογραφία, η οποία υποστηρίζουν ότι απεικονίζει την ύψωση της σημαίας, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται η γνησιότητά της.

ALERT ΑΙΓΑΙΟ

Λίγο μετά και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου είπε ότι Τούρκοι κομμάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here