Αθανασίου καταγγέλλει πιέσεις από Παπαγγελόπουλο, όχι όμως για Νovartis «Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη» απαντά ο πρώην υπουργός

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε σημερινή δήλωσή του χαρακτήρισε ψεύτη και βραδυφλεγή τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, μετά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της Novartis.

Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος υπενθυμίζει στον κ. Αθανασίου ότι «οι εισαγγελείς οφείλουν όταν δέχονται πιέσεις να αντιδρούν, να τις καταγγέλλουν άμεσα και όχι να εκλιπαρούν για άλλη μια ανανέωση της θητείας τους».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Οι εισαγγελείς οφείλουν όταν δέχονται πιέσεις να αντιδρούν, να τις καταγγέλλουν άμεσα και όχι να εκλιπαρούν για άλλη μια ανανέωση της θητείας τους. Ο κ. Αθανασίου χρειάστηκε 3 χρόνια για να κατασκευάσει τα αισχρά ψέματά του προκειμένου να εναρμονιστεί με την πλημμυροπαθή κ. Ράικου, η οποία με στημένη αναφορά στο όνομά του προκάλεσε την κατάθεσή του. Τους ενώνει σίγουρα η πίκρα και το μένος της μη παραμονής στις θέσεις τους για μια ολόκληρη εξαετία.

Κάποιες καρέκλες έχουν μέλι, κολλάς σ’ αυτές και άντε να ξεκολλήσεις μετά… Ο κ. Αθανασίου δεν έχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου, είναι ψεύτης και βραδυφλεγής. Σε αντίθεση με αυτόν θα αντιδράσω άμεσα και θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Θα αποκαλύψω όλα τα κατά παραγγελία ψέματά του και για ποιους λόγους δεν του επιτρέπεται πλέον να ασκεί τα καθήκοντά του ως εισαγγελέας».

Σημειώνεται πως ο πρώην εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου, κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis πως δεχόταν πιέσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για άσκηση διώξεων .

Συγκεκριμένα, ο πρώην εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου, φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με το skai.gr ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος του είπε πως «την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου κατήγγειλε ότι του ζητήθηκε από τον κ. Παπαγγελόπουλο να ενημερώνεται για την εξέλιξη υποθέσεων, κυρίως ιδιοκτητών καναλιών.

Ο πρώην εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος φέρεται να κατέθεσε ότι υπήρξαν οικογενειακοί φίλοι με τον κ. Παπαγγελόπουλο, καταλογίζοντάς του πάντως ότι τον παρέκαμψε, διαβιβάζοντας επιστολή του κ. Φιλιππάκη στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών κ. Ζαγοραίο, χωρίς ο ίδιος να λάβει ενημέρωση αν και αφορούσε υπόθεση που ερευνούσε.

Διαφωνία με ασυλία σε τραπεζίτες

Την ίδια στιγμή, ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος εξέφρασε τη διαφωνία του σε σχέση με τις πρόσφατες αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον Ποινικό Κώδικα, με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα αποδέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών σε υπόδικους και παρέχει ασυλία στα τραπεζικά στελέχη από κάθε ποινική ευθύνη για αδικήματα που τυχόν διαπράξουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, οι απαντήσεις του Π. Αθανασίου στον Σπ. Λάππα έχουν ως εξής:

Λάππας: Και εσείς και η κ. Ράικου μας λέτε εδώ τον πόνο σας και τίποτα σχετικό με το θέμα που εξετάζει η επιτροπή.

Αθανασίου: Απαντώ σε όσα με ρωτάτε.

Λάππας: Όλα αυτά που τώρα καταγγέλλετε τα έχετε αναφέρει υπηρεσιακά; Γιατί τόσα χρόνια δεν αναφέρατε τίποτα;

Αθανασίου: Για ποιο από όλα;

Λάππας: Για αυτά που καταγγέλλετε.

Αθανασίου: Δεν έκανα κάτι γιατί όποιος και να με πάρει τον αγνοώ.

Ραγκούσης: Κ. Αθανασίου που, πότε και πώς τα καταγγείλατε με βάση τον νόμο και τις υποχρεώσεις σας;

Αθανασίου: Σας απάντησα.

Ραγκούσης: Άρα συμπεραίνουμε ότι δεν καταγγείλατε τίποτα και πουθενά.

Αθανασίου: Εγώ έκανα τη δουλειά μου. Και εδώ ήρθα γιατί με καλέσατε. Επαναλαμβάνω, ποτέ και κανείς δεν μου κατεύθυνε τη βούληση.

Λάππας: Σας αρέσει ο νέος νόμος της ΝΔ που αποδεσμεύει τους δεσμευμένους λογαριασμούς;

Αθανασίου: Όχι δεν μου αρέσει, όπως δεν μου αρέσει και ο νόμος για τους τραπεζίτες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here