Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Μάτι, Ραφήνα-Η φωτιά πέρασε σαν πύρινος τυφώνας σπέρνοντας τον όλεθρο (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΑΝ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ενας πύρινος εφιάλτης τύλιξε κυριολεκτικά την Αττική στις φλόγες σπέρνοντας τον όλεθρο. Οι εικόνες που έρχονται στο φως δείχνουν το μέγεθος της καταστροφικής μανίας των πυρκαγιών που έπληξαν χθες την Δυτική αρχικά και την Ανατολική Αττική στη συνέχεια.

Δεκάδες άνθρωποι, στις 5 υπολογίζονταν σε τουλάχιστον 24, έχασαν τη ζωή τους στη προσπάθεια τους να σωθούν, 102 έπαθαν εγκαύματα,  ανάμεσά τους και 16 παιδιά, και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, από τους οποίους οι 11 νοσηλεύοται σε σοβαρή κατάσταση,  εκατοντάδες σπίτια κάηκαν και παρά πολλά αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες, σε μια μέρα που γράφτηκε με μαύρα γράμματα στην ελληνική ιστορία.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλοντας, μαζί με εθελοντές και κατοίκους και κρατικό μηχανισμό, προσπάθεια για να περιορισθει η έκταση της καταστροφής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα εξής μέτωπα:

Στην Κινέτα, όπου καταβάλλονται προσπάθειες για τον έλεγχο της φωτιάς
Στον Νέο Βουτζά, όπου δίνεται και η μεγαλύτερη έμφαση, καθώς υπάρχουν εγκλωβισμένοι πολίτες
Στον Κάλαμο, όπου οι φλόγες έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πυρκαγιές στην Καλλιτεχνούπολη και στο Πανόραμα Αγίων Αποστόλων, βρίσκονται σε ύφεση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι περίπου 600 πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούν στο σύνολο της Αττικής, είναι σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις εξαιτίας των ανέμων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται πολλαπλά πύρινα μέτωπα στον νομό Κορίνθου, με τις προσπάθειες των πυροσβεστών να εστιάζουν κατά κύριο λόγο στις θέσεις Ζεμενό και Θροφάρι.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίες δίνουν «μάχη» για τον έλεγχο των πυρκαγιών, αλλά και να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Την ίδια ώρα, η εικόνα είναι καλύτερη σε Άνω Καλαμάκι, Ίσθμια και Αγίους Θεοδώρους. Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην περιοχή Κατακάλι.

Άνοιξε η εθνική οδός

Η τροχαία αργά το βράδυ της Δευτέρας προχώρησε στη μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην παλαιά και τη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, επιτρέποντας την τμηματική διέλευση των οχημάτων. Παράλληλα, στην κυκλοφορία δόθηκαν και οι δρόμοι στην ευρύτερη περιοχή του Καλάμου, οι οποίοι νωρίτερα είχαν αποκλειστεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here