Tσίπρας: Ποιός θα κυβερνά αυτό το τόπο θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός, όχι οι προπαγανδιστές της ολιγαρχίας-Ο κ. Μαρινάκης ανέλαβε χρέη αρχηγού στη ΝΔ

Τα αποτελέσματα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που φέραμε κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει υποστήριξε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Καλαμάτα, μπροστά σε ένα κατάμεστο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους πολίτες της Καλαμάτες για την μεγαλειώδη συγκέντρωση και υποστήριξε ότι: «Την απάντηση για το ποιος θα κυβερνάει αυτόν τον τόπο θα την δώσει ο ελληνικός λαός και όχι οι προπαγανδιστές της ολιγαρχίας.  Κάθε φορά που έρχονται εκλογές αισθανόμαστε σαν το ψάρι στο νερό. Οι αντίπαλοί μας είναι αυτοί που δεν μπορούν να μιλήσουν με επιχειρήματα. Τώρα μιλάει ο λαός αυτό είναι το μήνυμα που δίνεται εσείς εδώ και που πάει από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα.»

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε  στον επιχειρηματία Β. Μαρινακη για τα όσα υποστήριξε σε σημερινή του συνέντευξη, λέγοντας ότι «ανέλαβε χρέη αρχηγού για λογαριασμό της Ν.Δ.».

«Άκουσα σήμερα και τον στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του κου Μητσοτάκη, τον πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο κο Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της ΝΔ. Συλλαβίζοντας από το ραδιόφωνο ένα έγγραφο δήθεν συνταραχτικών αποκαλύψεων, υψηλής αξιοπιστίας, τόσο υψηλής όσο και οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες για τους οποίους διώκεται σε βαθμό κακουργήματος» είπε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε δε «και είδα και τη ΝΔ να σπεύδει να υιοθετήσει τη γραμμή του φυσικού αρχηγού της. Γιατί τέτοιος πόνος; Γιατί τέτοιο άγχος ;Γιατί τόση απελπισία; Να σας πω γιατί: Γιατί τα κόλπα, οι δουλειές κάτω από το τραπέζι, οι μίζες και όλα όσα γονάτισαν τον τόπο, έρχονται στο φως. Γιατί δεν υπάρχει πια το μακρύ χέρι της εξουσίας να τα κρύψει. Γιατί δεν υπάρχει κανένας πλέον να πει στη Δικαιοσύνη πως να κάνει τη δουλειά της».

Σήμερα η Ελλάδα δεν έχει ΔΝΤ

«Αναλάβαμε την ευθύνη την πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολιτευτικής ιστορίας. Η Ελλάδα του σήμερα δεν είναι η Ελλάδα της χρεοκοπίας ούτε του ΔΝΤ. Το Σεπτέμβρη δεσμευτήκαμε ότι θα ματώσουμε αλλά θα βγάλουμε την κοινωνία όρθια και το πετύχαμε». Σήμερα η Ελλάδα δεν έχει ΔΝΤ.

Παραλάβαμε το Γενάρη του 2015 μια χώρα με 1.5 εκ. ανέργους και με άδεια ταμεία, απώλεια του 25% του εθνικού της πλούτου μέσα σε λίγα χρόνια. Τα σχολεία δεν άνοιγαν στην ώρα τους γιατί δεν είχαν δασκάλους και τα νοσοκομεία είχαν είσοδο 5 ευρώ. Αυτή τη χώρα είχαν αφήσει πίσω τους οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος που είχαν έτοιμη την απάντηση και έπαιρναν σταθερά το μέρος των δανειστών. Έχουν το θράσος να μιλούν για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής ενώ το αληθινό τους σύνθημα είναι «παλινόρθωση».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «πάλεψε σκληρά για να μην έρθει η πραγματική αλλαγή του Αυγούστου του 2018, για να μην έρθει η μέρα που η Ελλάδα θα βρισκόταν εκτός μνημονίων».

Όπως είπε, «ο κ. Μητσοτάκης και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός που τον περιβάλλει, σε κάθε στροφή, προπαγάνδιζαν την καταστροφή. Μία ήταν ο δημοσιονομικός κόφτης. Μία ήταν το τέταρτο μνημόνιο. Μία ήταν οι περικοπές στις συντάξεις. Και άλλα πολλά. Τα θυμόμαστε και τα θυμάστε πολύ καλά. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν έκαναν άλλη δουλειά, παρά να προπαγανδίζουν την καταστροφή και την αποτυχία της κυβέρνησης».

Εμείς δεν θα κάνουμε «τους μπροστινούς», τους μεσολαβητές των ολιγαρχών. Αυτά τέλος

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον πόλεμο των μίντια και την καταστροφολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει διαψευστεί σε όλα. «Άκουσα σήμερα τον κ. Μαρινάκη και να συκοφαντεί και η Ν.Δ. να υιοθετεί πλήρως τις συκοφαντίες αυτές. Γιατί όμως τους έχει πιάσει τέτοιος πόνος ξαφνικά μην χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι «τα κόλπα οι δουλειές κάτω από το τραπέζι και όλα όσα γονάτισαν τον τόπο έρχονται όλα στο φως για αυτό. Εμείς δεν θα κάνουμε τους «μπροστινούς» τους μεσολαβητές για λογαριασμό των ολιγαρχών. Σε εμάς αυτό τέλος».

«Για αυτό ωρύονται σε καθημερινή βάση και απειλούν θεούς και δαίμονες» γιατί ξέρουν ότι στις εκλογές δεν ψηφίζουν ούτε οι κατασκευαστές ειδήσεων ούτε οι κατασκευαστές πρωτοσέλιδων αλλά ο ελληνικός λαός.

«Δεν μπορούν, πλέον, ούτε τα προσχήματα να κρατήσουν. Τι λένε λοιπόν όχι σε μας, αλλά στον ελληνικό λαό; Δεν μας λένε πια ότι είναι αθώοι. Αυτό το έχουν χάσει και ξεχάσει. Αλλά μας λένε πως ότι κι αν έγινε, έχει παραγραφεί. Γιατί η μίζα, λένε. είναι μέρος των καθηκόντων ενός υπουργού. Αυτή ακριβώς η πολιτική αναισθησία και ο κυνισμός είναι ο πυρήνας της ηθικής του παλιού καθεστώτος στη χώρα».

Μιλούν για σκευωρία, για ένα διεθνές σκάνδαλο (Νovartis) λες και αφορά μόνο γιατρούς. «Το χειρότερο όμως είναι ότι μιλούν για παραγραφή. Η χρεοκοπία του τόπου δεν παραγράφεται, η διάλυση των ταμείων δεν παραγράφεται, η πολιτική ευθύνη δεν παραγράφεται» είπε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «δεν μας αγγίζουν οι απειλές, μας τιμούν», όταν μας απειλούν δίνουν κίνητρο στους πολίτες να μας στηρίξουν στην κάλπη.

«Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Οχι στο πισωγύρισμα», τόνισε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την πεποίθηση του, ότι με τόσο παλμό και αισιοδοξία, ο λαός έχει δώσει το σάλπισμα της νίκης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here