Η προηγούμενη απόπειρα φόνου δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ

Πριν από 3 χρόνια (3/11/14) ένας Αλβανός ισχυρίσθηκε, όταν συνελήφθη, ότι είχε δεχτεί 100.000 ευρώ μαζί με το συνεργό του για να σκοτώσουν τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο στην Πεντέλη, καθώς έβγαινε στις 7.30 από το σπίτι του για να πάει στα δικαστήρια.

Ο δικηγόρος έζησε και κατήγγειλε ότι θεωρεί ηθικό αυτουργό της εναντίον του απόπειρας δολοφονίας τον κατηγορούμενο στην υποθεση Energa, Άρη Φλώρο (Και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε αναλάβει ένα σκέλος της υπόθεσης αυτής. Eπρόκειτο για υπεξαίρεση 270 εκατ. ευρώ εις βάρος του δημοσίου αλλά ως προς την απόπειρα φόνου του δικηγόρου το κατηγορητήριο συντάχθηκε αργότερα).

Ο συλληφθείς Αλβανός επίσης κατέθεσε ότι τη δολοφονία του την ανέθεσε ένας από τους βασικούς κατηγορουμένους της υποθεσης Energa όμως η κατάθεσή του ελήφθη μετά την δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο πέρσι το φθινόπωρο.Με βάση αυτή τη μαρτυρία, ο Αριστείδης Φλώρος παραπέμφθηκε να δικαστεί για την ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου τον Μάιο του 2017 και αφού είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια για την υπεξαίρεση.

Η υπεράσπιση Φλώρου επιμένει ότι οι καταθέσεις των Αλβανών συλληφθέντων που ενοχοποιούσαν τον πελάτη τους  ήταν αστήρικτες, υποστηρίζοντας παράλληλα  ότι ο πελάτης τους ήταν θύμα εκβίασης.

Το συμβούλιο απέρριψε τους ισχυρισμούς του 38χρονου μηχανικού, σύμφωνα με τους οποίους οι δύο Αλβανοί κακοποιοί είχαν ομολογήσει την εμπλοκή τους στην απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου κατόπιν υπόδειξης του 62χρονου δικηγόρου.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, είχε επισκεφθεί για τον σκοπό αυτό τον έναν από τους Αλβανούς δράστες στις φυλακές Χανίων όπου εκρατείτο.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα έχουν συμπεριληφθεί καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων και κρατουμένων στις φυλακές Χανίων, οι οποίοι διαψεύδουν ότι ο Αντωνόπουλος επισκέφθηκε στη φυλακή και προσυνεννοήθηκε με τον έναν από τους δράστες της εναντίον του απόπειρας, Αλβανό Arber Bako.

Ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ

Ο Γιώργος Αντωνόπουλος ήταν τότε νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και κατήγορος των εκπροσώπων των εταιρειών Energa και Hellas Power. Με έγγραφο το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή αλλά απευθύνεται στη ΛΑΓΗΕ,  σκιαγραφεί την υπόθεση που χειρίστηκε και καταγγέλλει ανοιχτά ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης με περίστροφο που δέχθηκε τον Άρη Φλώρο της ENERGA.

Αναφερει ότι δύο μήνες πριν την απόπειρα δολοφονίας του, είχε συγκεκριμένα ένα ραντεβού με τον Φλώρο και συζητήθηκε εξωδικαστικός συμβιβασμός που με τη σειρά του όμως θα ζημίωνε τα συμφέροντα του δημοσίου και δεν έγινε δεκτός, οπότε ο Φλώρος αποχώρησε έξαλλος.

Ο δικηγόρος αναφέρει για το ιστορικό ότι από τον Αύγουστο του 2011 άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα στην ομαλή αποπληρωμή των υποχρεώσεων των εταιρειών (ENERGA, HELLAS POWER και μετέπειτα ΚΕΝΤΩΡ), προς τον ΔΕΣΜΗΕ, επειδή οι εταιρείες με διάφορες προσχηματικές αιτιολογίες δεν κατέβαλαν το σύνολο των οφειλών τους όπως προέβλεπε το θεσμικό πλαίσιο. Οπότε το Νοέμβριο τοιυ 2011 ζητήθηκε η λήψη ασφαλιστικών μέτρων και έγιναν αγωγές κατά των  προαναφερόμενων εταιριών

Στις αρχές του 2012 δεσμεύτηκαν από το κράτος (από  τον Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητας, Π. Νικολούδη), όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των τριών εταιριών και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά των Αρ. Φλώρου και Αχ. Φλώρου.

Στη συνάντηση που ζήτησε ο Αριστείδης Φλώρος από τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, του ζήτησε ασύμφορο συμβιβασμό.

Ο δικηγόρος που δύο μήνες μετά πυροβολήθηκε, απάντησε τότε στον Φλώρο:

«Δεν  μπορώ να εισηγηθώ κάτι που οδηγεί στην απαλλαγή σας από τα ποινικά αδικήματα που  σας αποδίδονται, αφού κάτι τέτοιο θα μετέτρεπε μια αξιόποινη πράξη σε αστική διαφορά, χωρίς μάλιστα και να έχει διασφαλισθεί πλήρως η αποπληρωμή των απαιτήσεων του ΛΑΓΗΕ, όπως αυτές θα επιδικάζοντο από τυχόν διαιτητική απόφαση».

Ο κ. Αντωνόπουλος υπογραμμίζει ότι τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι για να γίνει δεκτή η πρόταση, θα έπρεπε να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα χρήματα των εταιρειών του κατηγορουμένου  -χρήματα που είχαν «βγει» σε τρίτες χώρες.

«Αν δεν επιστρέφονταν τα ποσά, αποδεχόμενος την πρόταση αυτή θα συνέπραττα στη διάπραξη του τελείου εγκλήματος» ανέφερε γραπτα τότε ο κ. Αντωνόπουλος, «γιατί  οι δράστες της υπεξαίρεσης θα διατηρούσαν την κυριότητα των υπεξαιρεθέντων χρημάτων ενώ ο ΛΑΓΗΕ θα είχε στο τέλος της δίκης, μια απόφαση που θα του επιδίκαζε μεν τα υπεξαιρεθέντα χρήματα αλλά δεν θα είχε καμία δυνατότητα να την εκτελέσει».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο στο άκουσμα των παραπάνω ο κ. Φλώρος εξεμάνη και αποχώρησε σε έξαλλη κατάσταση, δηλώνοντας ότι «αυτά δεν μπορούν να γίνουν».

Στην καταγγελία προς την ΛΑΓΗΕ μετά την απόπειρα κατά της ζωής του ο δικηγόρος αναφέρει:

«Με δεδομένο ότι τόσο από την επαγγελματική μου δραστηριότητα όσο και από την κοινωνική μου ζωή δεν έχω καμία άλλη προσωπική διένεξη με οποιονδήποτε, καταλήγω ευλόγως στο συμπέρασμα ότι αυτός (ο Αριστ. Φλώρος) είναι ο ηθικός αυτουργός της εναντίον μου δολοφονικής επίθεσης, η οποία έγινε με σκοπό όπως, μετά την φυσική μου εξόντωση, ο δικηγόρος που θα αναλάβει τον περαιτέρω χειρισμό της υποθέσεως, είτε τρομοκρατημένος από την τύχη του προκατόχου του είτε εξαγοραζόμενος,να εισηγηθεί και να πείσει να αποδεχθείτε μια τέτοια πρόταση», λέει προς την ΛΑΓΗΕ.

Στην δολοφονική απόπειρα εναντίον του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, οι δράστες ήταν επίσης δύο και ο ένας του μίλησε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά τον πυροβόλησε στο πρόσωπο (όπως συνέβη και στην υπόθεση Ζαφειρόπουλου).

Η σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και αφού «διέσχισε» το κεφάλι του βγήκε από την κάτω πλευρά του τραχήλου χωρίς να βλάψει τον προμήκη μυελό για ελάχιστα εκατοστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής»  το Νοέμβριο του 2014  ταυτοποιήθηκε ως δράστης της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου ένας  34χρονος Αλβανός,  ο Ολτι Ντούλτσε, που όμως ειχε ήδη φύγει από τη χώρα και συνελήφθη 2 χρονια αργότερα. Οταν συνελήφθη, κατέθεσε ότι «εργοδότης» του για το συμβόλαιο δολοφονίας ήταν ένας από τους βασικούς κατηγορουμένους .

Στην απολογία του ο Αλβανός εκτελεστής αναφερει ότι μαζί με τον επίσης Αλβανό συνεργό του, Αλμπερτ Μπάκο, συνάντησαν τον «εργοδότη» τους σε πλατεία της Κηφισιάς, όπου τους ανέθεσε το συμβόλαιο θανάτου.

«Ηταν καλοντυμένος και φορούσε κουστούμι» φέρεται να κατέθεσε στον ανακριτή. «Θα μας έδινε 100.000 ευρώ για να φάμε τον δικηγόρο».

Η ένοπλη επίθεση εναντίον του νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και βασικού κατηγόρου των εκπροσώπων των εταιρειών Energa και Hellas Power έγινε στις 7.30 π.μ. της 3ης Νοεμβρίου, στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη.

Ο 62χρονος έβγαινε από την αυλόπορτα του σπιτιού του κρατώντας τσαντάκι με 30.000 ευρώ, όταν οι δύο άνδρες που του είχαν στήσει ενέδρα, τον απείλησαν προτάσσοντας ο πρώτος ένα πιστόλι με σιγαστήρα και ο δεύτερος ένα καλάσνικοφ. Επειτα από διάλογο λίγων δευτερολέπτων, ο ένας από τους δράστες πυροβόλησε τον δικηγόρο στο πρόσωπο.

Ο 62χρονος σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος, ενώ οι δράστες άρπαξαν το τσαντάκι με τα χρήματα και διέφυγαν.

Στο σημείο της επίθεσης η αστυνομία βρήκε ένα κάλυκα από σφαίρα διαμετρήματος 9 mm και 5 γόπες που στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ ελήφθησαν αποτυπώματα από όλη τη γύρω περιοχή.

Κίνητρο της επίθεσης εναντίον του δικηγόρου θεωρήθηκε αρχικά η ληστεία. Μάλιστα, η ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής συνέλαβε ως δράστες δύο ομογενείς από το Καζακστάν, που όμως στην πορεία της ανάκρισης διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν σχέση με το περιστατικό.

Ο Αντωνόπουλος από την πρώτη στιγμή επέμεινε ότι ηθικός αυτουργός της επίθεσης ήταν βασικός κατηγορούμενος στο σκάνδαλο Energa – Hellas Power, με τον οποίο αντιδικούσε. Το διάστημα που ακολούθησε, η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε γενετικό αποτύπωμα του –ήδη σεσημασμένου– Ολτι Ντούλτσε, σε σταθερό σημείο έξω από το σπίτι του Αντωνόπουλου. Σε βάρος του ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, το οποίο παρέμενε ανεκτέλεστο μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

Η επιστολή του Δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου για την υπόθεση ENERGA, HELLAS POWER

Την 31η Αυγούστου  ο 34χρονος συνελήφθη στα σύνορα Σκοπίων – Βουλγαρίας -είχε καταφύγει στην Αλβανία μετά το φόνο. Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκδόθηκε στη χώρα και στις 29 του ίδιου μηνός οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή. Στην απολογία του, ενώ αποδεχόταν τη συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου, εμφανιζόταν αναποφάσιστος ως προς το εάν θα αποκάλυπτε ή όχι την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού της, αφήνοντας –ενδεχομένως– παράθυρο για συναλλαγή, ώστε να κερδισει κάτι, καποια ελάφρυνση των εις βάρος του κατηγοριών

«Δεν επιθυμώ σε αυτή τη φάση να πω τίποτα περισσότερο σχετικά με το ποιος μας έβαλε να κάνουμε αυτή την ενέργεια» είχε καταθέσει.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο 34χρονος έδωσε νέα συμπληρωματική κατάθεση. Σε αυτή, φέρεται να περιέγραψε με κάποιες λεπτομέρειες τη συνάντηση που είχαν με τον εντολέα του στην Κηφισιά. Μαζί του ήταν και ο συμπατριώτης και  συνεργός του Αλμπερτ Μπάκο, πρωταγωνιστής της ένοπλης επίθεσης σε καφέ – μπαρ στο Μικρολίμανο, τον Νοέμβριο του 2014.

«Στη συνάντηση ήταν τέσσερα – πέντε άτομα. Ο Μπάκο μίλησε με τον κοστουμαρισμένο. Οι άλλοι ήταν σωματοφύλακές του», κατεθεσε ο 34χρονος

Έξι μέρες αργότερα ο ανακριτής κάλεσε εκ νέου τον 34χρονο στο γραφείο του και του έδειξε φωτογραφίες ενός από τους βασικούς κατηγορουμένους στο σκάνδαλο Εnerga – Hellas Power. Στις φωτογραφίες ο 34χρονος αναγνώρισε τον άνδρα με το κουστούμι που είχε συναντήσει στην Κηφισιά.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Πριν από 3 χρόνια (3/11/14) ένας Αλβανός ισχυρίσθηκε, όταν συνελήφθη, ότι είχε δεχτεί 100.000 ευρώ μαζί με το συνεργό του για να σκοτώσουν τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο στην Πεντέλη, καθώς έβγαινε στις 7.30 από το σπίτι του για να πάει στα δικαστήρια. Ο δικηγόρος έζησε και κατήγγειλε ότι θεωρεί ηθικό αυτουργό της εναντίον του απόπειρας δολοφονίας τον κατηγορούμενο στην υποθεση Energa, Άρη Φλώρο (Και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε αναλάβει ένα σκέλος της υπόθεσης αυτής. Eπρόκειτο για υπεξαίρεση 270 εκατ. ευρώ εις βάρος του δημοσίου αλλά ως προς την απόπειρα φόνου του δικηγόρου το κατηγορητήριο συντάχθηκε αργότερα). Ο συλληφθείς Αλβανός επίσης κατέθεσε ότι τη δολοφονία του την ανέθεσε ένας από τους βασικούς κατηγορουμένους της υποθεσης Energa όμως η κατάθεσή του ελήφθη μετά την δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο πέρσι το φθινόπωρο.Με βάση αυτή τη μαρτυρία, ο Αριστείδης Φλώρος παραπέμφθηκε να δικαστεί για την ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου τον Μάιο του 2017 και αφού είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια για την υπεξαίρεση. Η υπεράσπιση Φλώρου επιμένει ότι οι καταθέσεις των Αλβανών συλληφθέντων που ενοχοποιούσαν τον πελάτη τους  ήταν αστήρικτες, υποστηρίζοντας παράλληλα  ότι ο πελάτης τους ήταν θύμα εκβίασης. Το συμβούλιο απέρριψε τους ισχυρισμούς του 38χρονου μηχανικού, σύμφωνα με τους οποίους οι δύο Αλβανοί κακοποιοί είχαν ομολογήσει την εμπλοκή τους στην απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου κατόπιν υπόδειξης του 62χρονου δικηγόρου. Ο τελευταίος, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, είχε επισκεφθεί για τον σκοπό αυτό τον έναν από τους Αλβανούς δράστες στις φυλακές Χανίων όπου εκρατείτο. Στο παραπεμπτικό βούλευμα έχουν συμπεριληφθεί καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων και κρατουμένων στις φυλακές Χανίων, οι οποίοι διαψεύδουν ότι ο Αντωνόπουλος επισκέφθηκε στη φυλακή και προσυνεννοήθηκε με τον έναν από τους δράστες της εναντίον του απόπειρας, Αλβανό Arber Bako. Ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ Ο Γιώργος Αντωνόπουλος ήταν τότε νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και κατήγορος των εκπροσώπων των εταιρειών Energa και Hellas Power. Με έγγραφο το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή αλλά απευθύνεται στη ΛΑΓΗΕ,  σκιαγραφεί την υπόθεση που χειρίστηκε και καταγγέλλει ανοιχτά ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης με περίστροφο που δέχθηκε τον Άρη Φλώρο της ENERGA. Αναφερει ότι δύο μήνες πριν την απόπειρα δολοφονίας του, είχε συγκεκριμένα ένα ραντεβού με τον Φλώρο και συζητήθηκε εξωδικαστικός συμβιβασμός που με τη σειρά του όμως θα ζημίωνε τα συμφέροντα του δημοσίου και δεν έγινε δεκτός, οπότε ο Φλώρος αποχώρησε έξαλλος. Ο δικηγόρος αναφέρει για το ιστορικό ότι από τον Αύγουστο του 2011 άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα στην ομαλή αποπληρωμή των υποχρεώσεων των εταιρειών (ENERGA, HELLAS POWER και μετέπειτα ΚΕΝΤΩΡ), προς τον ΔΕΣΜΗΕ, επειδή οι εταιρείες με διάφορες προσχηματικές αιτιολογίες δεν κατέβαλαν το σύνολο των οφειλών τους όπως προέβλεπε το θεσμικό πλαίσιο. Οπότε το Νοέμβριο τοιυ 2011 ζητήθηκε η λήψη ασφαλιστικών μέτρων και έγιναν αγωγές κατά των  προαναφερόμενων εταιριών Στις αρχές του 2012 δεσμεύτηκαν από το κράτος (από  τον Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητας, Π. Νικολούδη), όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των τριών εταιριών και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά των Αρ. Φλώρου και Αχ. Φλώρου. Στη συνάντηση που ζήτησε ο Αριστείδης Φλώρος από τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, του ζήτησε ασύμφορο συμβιβασμό. Ο δικηγόρος που δύο μήνες μετά πυροβολήθηκε, απάντησε τότε στον Φλώρο: «Δεν  μπορώ να εισηγηθώ κάτι που οδηγεί στην απαλλαγή σας από τα ποινικά αδικήματα που  σας αποδίδονται, αφού κάτι τέτοιο θα μετέτρεπε μια αξιόποινη πράξη σε αστική διαφορά, χωρίς μάλιστα και να έχει διασφαλισθεί πλήρως η αποπληρωμή των απαιτήσεων του ΛΑΓΗΕ, όπως αυτές θα επιδικάζοντο από τυχόν διαιτητική απόφαση». Ο κ. Αντωνόπουλος υπογραμμίζει ότι τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι για να γίνει δεκτή η πρόταση, θα έπρεπε να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα χρήματα των εταιρειών του κατηγορουμένου  -χρήματα που είχαν «βγει» σε τρίτες χώρες. «Αν δεν επιστρέφονταν τα ποσά, αποδεχόμενος την πρόταση αυτή θα συνέπραττα στη διάπραξη του τελείου εγκλήματος» ανέφερε γραπτα τότε ο κ. Αντωνόπουλος, «γιατί  οι δράστες της υπεξαίρεσης θα διατηρούσαν την κυριότητα των υπεξαιρεθέντων χρημάτων ενώ ο ΛΑΓΗΕ θα είχε στο τέλος της δίκης, μια απόφαση που θα του επιδίκαζε μεν τα υπεξαιρεθέντα χρήματα αλλά δεν θα είχε καμία δυνατότητα να την εκτελέσει». Σύμφωνα με τον δικηγόρο στο άκουσμα των παραπάνω ο κ. Φλώρος εξεμάνη και αποχώρησε σε έξαλλη κατάσταση, δηλώνοντας ότι «αυτά δεν μπορούν να γίνουν». Στην καταγγελία προς την ΛΑΓΗΕ μετά την απόπειρα κατά της ζωής του ο δικηγόρος αναφέρει: «Με δεδομένο ότι τόσο από την επαγγελματική μου δραστηριότητα όσο και από την κοινωνική μου ζωή δεν έχω καμία άλλη προσωπική διένεξη με οποιονδήποτε, καταλήγω ευλόγως στο συμπέρασμα ότι αυτός (ο Αριστ. Φλώρος) είναι ο ηθικός αυτουργός της εναντίον μου δολοφονικής επίθεσης, η οποία έγινε με σκοπό όπως, μετά την φυσική μου εξόντωση, ο δικηγόρος που θα αναλάβει τον περαιτέρω χειρισμό της υποθέσεως, είτε τρομοκρατημένος από την τύχη του προκατόχου του είτε εξαγοραζόμενος,να εισηγηθεί και να πείσει να αποδεχθείτε μια τέτοια πρόταση», λέει προς την ΛΑΓΗΕ. Στην δολοφονική απόπειρα εναντίον του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, οι δράστες ήταν επίσης δύο και ο ένας του μίλησε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά τον πυροβόλησε στο πρόσωπο (όπως συνέβη και στην υπόθεση Ζαφειρόπουλου). Η σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και αφού «διέσχισε» το κεφάλι του βγήκε από την κάτω πλευρά του τραχήλου χωρίς να βλάψει τον προμήκη μυελό για ελάχιστα εκατοστά. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής»  το Νοέμβριο του 2014  ταυτοποιήθηκε ως δράστης της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου ένας  34χρονος Αλβανός,  ο Ολτι Ντούλτσε, που όμως ειχε ήδη φύγει από τη χώρα και συνελήφθη 2 χρονια αργότερα. Οταν συνελήφθη, κατέθεσε ότι «εργοδότης» του για το συμβόλαιο δολοφονίας ήταν ένας από τους βασικούς κατηγορουμένους . Στην απολογία του ο Αλβανός εκτελεστής αναφερει ότι μαζί με τον επίσης Αλβανό συνεργό του, Αλμπερτ Μπάκο, συνάντησαν τον «εργοδότη» τους σε πλατεία της Κηφισιάς, όπου τους ανέθεσε το συμβόλαιο θανάτου. «Ηταν καλοντυμένος και φορούσε κουστούμι» φέρεται να κατέθεσε στον ανακριτή. «Θα μας έδινε 100.000 ευρώ για να φάμε τον δικηγόρο». Η ένοπλη επίθεση εναντίον του νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και βασικού κατηγόρου των εκπροσώπων των εταιρειών Energa και Hellas Power έγινε στις 7.30 π.μ. της 3ης Νοεμβρίου, στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη. Ο 62χρονος έβγαινε από την αυλόπορτα του σπιτιού του κρατώντας τσαντάκι με 30.000 ευρώ, όταν οι δύο άνδρες που του είχαν στήσει ενέδρα, τον απείλησαν προτάσσοντας ο πρώτος ένα πιστόλι με σιγαστήρα και ο δεύτερος ένα καλάσνικοφ. Επειτα από διάλογο λίγων δευτερολέπτων, ο ένας από τους δράστες πυροβόλησε τον δικηγόρο στο πρόσωπο. Ο 62χρονος σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος, ενώ οι δράστες άρπαξαν το τσαντάκι με τα χρήματα και διέφυγαν. Στο σημείο της επίθεσης η αστυνομία βρήκε ένα κάλυκα από σφαίρα διαμετρήματος 9 mm και 5 γόπες που στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ ελήφθησαν αποτυπώματα από όλη τη γύρω περιοχή. Κίνητρο της επίθεσης εναντίον του δικηγόρου θεωρήθηκε αρχικά η ληστεία. Μάλιστα, η ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής συνέλαβε ως δράστες δύο ομογενείς από το Καζακστάν, που όμως στην πορεία της ανάκρισης διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν σχέση με το περιστατικό. Ο Αντωνόπουλος από την πρώτη στιγμή επέμεινε ότι ηθικός αυτουργός της επίθεσης ήταν βασικός κατηγορούμενος στο σκάνδαλο Energa – Hellas Power, με τον οποίο αντιδικούσε. Το διάστημα που ακολούθησε, η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε γενετικό αποτύπωμα του –ήδη σεσημασμένου– Ολτι Ντούλτσε, σε σταθερό σημείο έξω από το σπίτι του Αντωνόπουλου. Σε βάρος του ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, το οποίο παρέμενε ανεκτέλεστο μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Την 31η Αυγούστου  ο 34χρονος συνελήφθη στα σύνορα Σκοπίων – Βουλγαρίας -είχε καταφύγει στην Αλβανία μετά το φόνο. Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκδόθηκε στη χώρα και στις 29 του ίδιου μηνός οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή. Στην απολογία του, ενώ αποδεχόταν τη συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου, εμφανιζόταν αναποφάσιστος ως προς το εάν θα αποκάλυπτε ή όχι την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού της, αφήνοντας –ενδεχομένως– παράθυρο για συναλλαγή, ώστε να κερδισει κάτι, καποια ελάφρυνση των εις βάρος του κατηγοριών «Δεν επιθυμώ σε αυτή τη φάση να πω τίποτα περισσότερο σχετικά με το ποιος μας έβαλε να κάνουμε αυτή την ενέργεια» είχε καταθέσει. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο 34χρονος έδωσε νέα συμπληρωματική κατάθεση. Σε αυτή, φέρεται να περιέγραψε με κάποιες λεπτομέρειες τη συνάντηση που είχαν με τον εντολέα του στην Κηφισιά. Μαζί του ήταν και ο συμπατριώτης και  συνεργός του Αλμπερτ Μπάκο, πρωταγωνιστής της ένοπλης επίθεσης σε καφέ – μπαρ στο Μικρολίμανο, τον Νοέμβριο του 2014. «Στη συνάντηση ήταν τέσσερα – πέντε άτομα. Ο Μπάκο μίλησε με τον κοστουμαρισμένο. Οι άλλοι ήταν σωματοφύλακές του», κατεθεσε ο 34χρονος Έξι μέρες αργότερα ο ανακριτής κάλεσε εκ νέου τον 34χρονο στο γραφείο του και του έδειξε φωτογραφίες ενός από τους βασικούς κατηγορουμένους στο σκάνδαλο Εnerga – Hellas Power. Στις φωτογραφίες ο 34χρονος αναγνώρισε τον άνδρα με το κουστούμι που είχε συναντήσει στην Κηφισιά. https://www.presspublica.gr/a-aa-a-a-pios-ithele-nekro-ton-zafiropoulo-paromia-apopira-fonou-apo-ekte… […]

  2. […] διεύθυνση ενός ουσιαστικού μάρτυρα-κατηγορούμενου σε άλλη υπόθεση. Ο λόγος που τον αναζητουσαν (πάντα σύμφωνα με το […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here