Ενταση στη Βαρκελώνη: Συγκρούσεις αστυνομικών και πολιτών σε εκλογικά κέντρα-Χιλιάδες Καταλανοί στους δρόμους απέναντι στα ισπανικά ΜΑΤ(φωτο-βίντεο-upd)

 

Χάος στη Βαρκελώνη,  με μπλόκα στα σχολεία- εκλογικά κέντρα τόσο από την αστυνομία όσο και από πολίτες της Καταλονίας. Φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν κόσμο έξω από κέντρα αλλά και δυνάμεις των ισπανικών ΜΑΤ να αναπτύσσονται στη πόλη, προκειμένου να διώξουν από τα σχολεία, όσους θέλουν να ψηφίσουν.

Στο βίντεο αυτό υπάρχουν διαξιφισμοί μεταξύ πολιτών και αστυνομικών έξω από σχολείο εκλογικό κέντρο.

Χιλιάδες Καταλανοί είναι ήδη στους δρόμους, φωνάζοντας ελευθερία και θα ψηφίσουμε.

Ψήφισε ο Πουτζεμοντ

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ ψήφισε στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της επαρχίας από την Ισπανία, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα. Νωρίτερα η αστυνομία είχε εισβάλει με τη βία στο ίδιο εκλογικό κέντρο, της Ζιρόνα.

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε

Η ισπανική κυβέρνηση αναγκάστηκε χωρίς να το θέλει να στείλει την αστυνομία για να σταματήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο έχει καταλήξει μια φάρσα, σχολίασε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην επαρχία αυτή Ένρικ Μίγιο.

Σκοπός της αστυνομίας και της εθνοφρουράς που επενέβησαν στα εκλογικά κέντρα της Καταλονίας ήταν να κατασχέσουν το υλικό για τη διεξαγωγή του απαγορευμένου από τη Μαδρίτη δημοψηφίσματος και δεν έχουν στόχο τους ανθρώπους που πάνε να ψηφίσουν, εξήγησε ο Μίγιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε», τόνισε.

Αναφερόμενος στη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης της Καταλονίας ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο βρουν ανοικτό στην περιοχή τους, ο Μίγιο επεσήμανε: «πρόκειται για μια απάτη, για μια φάρσα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού 45 λεπτά πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here