Yπάλληλοι του ΕΟΔΥ στο κορωνοπάρτι της Τσικνοπέμπτης-Οι ευθύνες Αρκουμανέα, κυβέρνησης

 

Τελικά δεν ήταν υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας αυτοί που συμμετείχαν στο κοροπάρτι της Τσικνοπέμπτης αλλά υπάλληλοι του ΕΟΔΥ, πoy από τις αρχές Ιανουαρίου, έχει μισθώσει χώρο στη κτήριο της HELLEXPO στο Μαρούσι. Οπως σημειώνουν οι ieidiseis.gr που αποκαλύπτουν το σκάνδαλο, υπάρχει πλέον μείζον ζήτημα με βαριές πολιτικές και διοικητικές ευθύνες για τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα και την κυβέρνηση.

Σύμφωνα πάντα με τις ieidiseis:

Ειδικότερα, σειρά αναπάντητων ερωτημάτων έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση ενός βίντεο που καταγράφει ένα πρώτης τάξεως πάρτι, παρά τα μέτρα για τον κορονοϊό, στο κτίριο της πρώην Helexpo στο Μαρούσι το οποίο έχει μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο για τις ανάγκες των πολιτών του λεκανοπεδίου.

Άλλωστε, ελάχιστα από αυτά λύθηκαν με την ανάρτηση του κ. Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος θέλησε να διαψεύσει τις αναφορές στα social media για συμμετοχή στελεχών της Πολιτικής Προστασίας στην προκλητική συνάθροιση.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων δήλωσε συγκεκριμένα πως «για άλλη μια φορά τα τρολ των 0.60 προσπάθησαν να ρίξουν λάσπη με έωλες, αβάσιμες, κρυμμένες πίσω από ψεύτικα προφίλ και απαράδεκτες αναφορές στην Πολιτική Προστασία και στα στελέχη της Γενικής Γραμματείας μας, προβάλλοντας το παρακάτω βιντεάκι και προσπαθώντας να εμπλέξουν τους εργαζόμενους της σε πάρτυ την Τσικνοπέμπτη!

Η αλήθεια είναι μια! Καμία εμπλοκή ή συμμετοχή δεν υπάρχει από εργαζόμενους ή στελέχη της ΓΓΠΠ στην εν λόγω μάζωξη. Ένας χώρος της πρώην Helexpo, που μας παραχωρήθηκε πριν μόλις ένα μήνα στην Πολιτική Προστασία για την ανάπτυξη του Mega εμβολιαστικού κέντρου ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, έχει μισθωθεί από την ίδια της Helexpo (έως τις 30/9) σε υπηρεσία που ουδεμία σχέση έχει με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ως εκ τούτου ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι όσοι απαράδεκτα είχαν στήσει την όποια συνάθροιση δεν ανήκουν και δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το Υφυπουργείο μας (…)».

Τα ενδιαφέροντα στοιχεία που προκύπτουν από την παραπάνω δήλωση είναι τα εξής:

  • Διαψεύδεται η συμμετοχή εργαζομένων της ΓΓΠΠ στην εν λόγω μάζωξη. Κατά τις πηγές του iEidiseis, άλλωστε, της δήλωσης του κ. Χαρδαλιά προηγήθηκε μία πρώτη έρευνα προς τούτο.
  • Δεν διαψεύδεται η συνάθροιση, της οποίας μάρτυρας στέκεται άλλωστε το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, και η οποία χαρακτηρίζεται «απαράδεκτη».
  • Διευκρινίζεται πως υπεύθυνη για την εγκατάσταση είναι κάποια μισθώτρια «υπηρεσία», και όχι, λόγου χάρη, άνθρωποι της Helexpo κλπ..

Επισημαίνεται πως εγκαταστάσεις της Helexpo σε Αθήνα (η προαναφερθείσα) και Θεσσαλονίκη έχουν μισθωθεί από τον ΕΟΔΥ για χρήση χώρων τους στο πλαίσιο της πανδημίας, όπως προκύπτει (εμμέσως) τόσο από τις δηλώσεις Χαρδαλιά, όσο και από αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.

«Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΚΤΑΚΟΣΙΑ ΟΓΔΟΝΤΑ ΕΥΡΩ (200.880,00 €) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του ΕΟΔΥ, οικονομικού έτους 2021, για χρήση χώρων στον ΕΟΔΥ από τη ΔΕΘ HELEXPO AE στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19 (ΟΠΣ 5061257)», διαβάζουμε σε σχετική Απόφαση της Διεύθυνσης Οικονομικού του ΕΟΔΥ, με ημερομηνία έκδοσης 10/1/2021.

  • Click to enlarge image deody.JPG
  • Click to enlarge image deody2.JPG

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here