Ξεκίνησαν οι πανελλαδικές με τα ΕΠΑΛ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Αρχίζει σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου η «δοκιμασία» των Πανελλαδικών Εξετάσεων για 104.965 υποψηφίους, που διεκδικούν μία από τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Ποδαρικό» στις Πανελλαδικές κάνουν φέτος τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ), με τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ να εξετάζονται στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας.

«Ψυχραιμία, δύναμη και κάθε επιτυχία» εύχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

«Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μία πολύ σημαντική στιγμή στη ζωή, όχι όμως αυτή που κρίνει τα πάντα. Για τα παιδιά μας που διαγωνίζονται αυτές τις ημέρες εύχομαι ψυχραιμία, δύναμη και κάθε επιτυχία» έγραψε ο κ. Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Ευθύνη δική μας να ανοίγουμε δρόμους για την εκπλήρωση των ονείρων τους. Αυτό προσπαθούμε και με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

 Αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου, τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που θα εξεταστούν επίσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

 

Τα μαθήματα προσανατολισμού και οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά θα είναι εκείνα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις βάσεις. Έτσι, ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στη Βιολογία από τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται για τις Ιατρικές Σχολές, στην Ιστορία, για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Μαθηματικά και η Φυσική, για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών και εκείνον της Οικονομίας και Πληροφορικής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here