Βρυξέλλες: Στρατιώτες σκότωσαν ύποπτο στο Κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό-Υπήρξε έκρηξη

Βέλγοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν το βράδυ της Τρίτης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών ένα άτομο ενώ προηγήθηκε μικρή έκρηξη, δήλωσε εκπρόσωπος της βελγικής αστυνομίας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν επιβεβαίωσε αναφορές μέσων ενημέρωσης ότι ο ύποπτος φορούσε ζώνη με εκρηκτικά.

Ο άνδρας φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι «υπήρξε ένα συμβάν στον Κεντρικό Σταθμό. Έγινε μια έκρηξη (…) ένα πρόσωπο εξουδετερώθηκε από στρατιώτες που βρίσκονταν επιτόπου. Αυτή τη στιγμή, έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών στον σταθμό και όλα είναι υπό έλεγχο»

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ιστότοποι βελγικών εφημερίδων η έκρηξη έγινε κοντά στα εκδοτήρια των εισιτηρίων.

Ο κεντρικός σταθμός και το ιστορικό κέντρο των Βρυξελλών, γεμάτο με τουρίστες και ντόπιους, εκκενώθηκαν νωρίτερα, όπως ανέφεραν βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Οι είσοδοι του κεντρικού σταθμού είναι κλειστές και έχουν αναπτυχθεί μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις τόσο στον κεντρικό σταθμό, όσο και στην Grand Place.

Η πόλη βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή για περισσότερο από 18 μήνες, έπειτα από τις επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015 και τις βομβιστικές ενέργειες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και το μετρό της πόλης τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here