Εγκλωβισμένη γυναίκα και δέκα τραυματίες από τον σεισμό στη Λέσβο-Μεγάλη καταστροφή στα Βρισά (βίντεο)

Ενα ακόμη βίντεο δείχνει τις σοβαρές καταστροφές που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός σε χωριά της Νοτίου Λέσβου, κοντά στο Πλωμάρι.

«Το μισό χωριό έχει μεγάλες ζημιές και πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει». Αυτό ανέφερε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Έκτακτων Αναγκών του Δήμου Λέσβου, Νίκος Καρασάββας, ο οποίος μεταβαίνει στη σεισμόπληκτη Βρίσα.

Από τις εικόνες που τράβηξε ο Απ. Παρασκευόπουλος, φαίνεται ότι οι καταστροφές ιδίως στα παλιά κτίσματα είναι αρκετά σοβαρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα έχει εγκλωβισθεί στα ερείπια του σπιτιού της και σπεύδει η ΕΜΑΚ για να την βοηθήσει. Σύμφωνα με την ΕΡΤ την αναφορά για την εγκλωβισμένη γυναίκα έκανε ο σύζυγός της που πρόλαβε να βγει από το σπίτι.

Επίσης υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες από πτώση αντικειμένων εκ των οποίων όμως μόνο ένας σοβαρά με κάταγμα.

 

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο Πολυχνίτου και πιο σοβαρά τραυματισμένος είναι ο σύζυγός της εγκλωβισμένης γυναίκας που έχει κάταγμα στο ισχύο.

Σύμφωνα με νεώτερο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου:

Τραυματίες ανασύρουν από τα ερείπια της Βρισάς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έφτασαν στο χωριό. Οι ίδιες πληροφορίες μιλάνε για ηλικιωμένους που ζουν στο χωριό και οι οποίοι δεν απαντάνε στα τηλέφωνα που δέχονται από οικείους τους.

Από την Πυροσβεστική έγινε επίσης γνωστό ότι συνεχίζονται οι έρευνες για μια ηλικιωμένη γυναίκα που πιθανολογείται ότι είναι εγκλωβισμένη σε ερείπια σπιτιού.

Τέλος, μαζί με την ομάδα της ΕΜΑΚ που μεταβαίνει αυτή την ώρα στην Μυτιλήνη με το Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού θα είναι και ένας εκπαιδευμένος σκύλος για τις έρευνες μέσα στα χαλάσματα.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here