Βενεζουέλα: Ελικόπτερο της αστυνομίας επιτέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο και το υπ. Εσωτερικών-Μαδούρο: Τρομοκρατική, πραξικοπηματική ενέργεια

Επίθεση με χειροβομβίδε πραγματοποίησε ελικόπτερο της αστυνομίας στο κτήριο του ανώτατου δικαστηρίου της Βενεζουέλας, ενώ λίγο πρίν είχει ρίξει τουλάχιστον 15 σφαίρες κατά του υπουργείου Εσωτερικών.

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Μαδούρο, ο οποίος βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες αντιμέτωπος με διαδηλώσεις από την αντιπολίτευση και κριτική και από στελέχη της κυβέρνησής του, ανέφερε ότι είχε εξαπολύσει ειδικές δυνάμεις εναντίον των «τρομοκρατών», όπως ονόμασε τους δράστες της επίθεσης.

Ο Μαδούρο πρόσθεσε ότι το ελικόπτερο πέταξε και πάνω από το υπουργείο Εσωτερικών, και απαίτησε από την αντιπολίτευση «να καταδικάσει αυτή την πραξικοποηματική επίθεση».

Το φιλικό προς την κυβέρνηση ανώτατο δικαστήριο της χώρας συγκεντρώνει τα πυρά των αντιπάλων του Μαδούρο για μια σειρά αποφάσεων που έχουν ενδυναμώσει τη θέση του και υποσκάψει το κοινοβούλιο, το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της Βενεζουέλας είχε προειδοποιήσει ότι αυτός και οι υποστηρικτές του θα προχωρήσουν σε ένοπλο αγώνα εάν η σοσιαλιστική του κυβέρνηση ανατραπεί από τους διαδηλωτές. Τουλάχιστον 75 άτομα έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις από τον Απρίλιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here