Τσακαλώτος στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Υπαρκτός ο κίνδυνος το ΔΝΤ να ζητήσει μείωση αφορολόγητου το 2019-Θα υπάρχει επιτήρηση και μετά το πρόγραμμα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Υπαρκτός, είναι σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κίνδυνος το ΔΝΤ να ζητήσει μείωση του αφορολόγητου από το 2019 αντί του 2020 που έχει συμφωνηθεί.

Μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι η κυβέρνηση έχει πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα να αντιμετωπίσει. Τόνισε χαρακτηριστικά:

«Εχουμε δυο κινδύνους. Ο ένας είναι οι τράπεζες. Ο άλλος είναι το ΔΝΤ να ζητήσει να έρθει το 2019 η μείωση του αφορολόγητου. Πώς το αντιμετωπίζεις; Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης και στον κίνδυνο που απορρέει από τις τράπεζες και τα προβλήματα με τους πλειστηριασμούς επισημαίνοντας πως οι τράπεζες πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τα χρήματα τους.

«Φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. Αλλά – όπως είπε – δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here