Τρομακτική οικολογική καταστροφή στην Αυστραλία-Πύρινη κόλαση απειλεί τον πλανήτη-24 νεκροί-6 εκ. εκτάρια καμμένα-500 εκ. ζώα αφανίστηκαν-Πάνω από 200 οι πυρκαγιές

Τρομακτική είναι η οικολογική καταστροφή που συντελείται στην Αυστραλία εξαιτίας του πύρινου ολέθρου. Τα νούμερα των καμμένων εκτάσεων προκαλούν ίλιγγο. Από την έναρξη των πυρκαγιών μέχρι και σήμερα έχουν αποτεφρωθεί περισσότερα από έξι εκατομμύρια εκτάρια γης. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής αξίζει να αναφερθεί πως οι φωτιές στον Αμαζόνιο έκαψαν 2,5 εκατομμύρια εκτάρια.

Οι δασικές πυρκαγιές πρωτοφανούς έκτασης και σφοδρότητας που σαρώνουν ολόκληρες περιοχές της Αυστραλίας έχουν προκαλέσει τον θάνατο ήδη 24 ανθρώπων και «σημαντικές υλικές ζημιές», ανακοίνωσαν οι αρχές. Στη τεράστια καταστροφή θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η ζημιά που έχει γίνει στην πανίδα και την χλωρίδα, με πάν από 500 εκ. ζώα να έχουν αφανιστεί.

Εκατοντάδες ιδιοκτησίες καταστράφηκαν και ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει το σπίτι ενός φίλου, ενώ η χώρα γνώρισε χθες, Σάββατο, μια από τις χειρότερες ημέρες από τότε που άρχισαν οι πυρκαγιές τον Σεπτέμβριο.

Στη νοτιοανατολική χώρα, ο ουρανός γέμισε μαύρους καπνούς και στάχτες έπεσαν σε απομακρυσμένες κατοικημένες περιοχές.

«Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά», δήλωσε η Γκλάντις Μπερετζικλιάν, πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας. «Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν να το έχουμε ξαναζήσει αυτό. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο», σημείωσε προσθέτοντας ότι «αρκετά χωριά που ουδέποτε γνώρισαν την απειλή δασικής πυρκαγιάς κινδυνεύουν να αφανιστούν εντελώς».

Σχεδόν 200 πυρκαγιές εξακολουθούν να καίνε σε ολόκληρη τη χώρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here