Τραγωδία στο Mάντσεστερ: Βομβιστής αυτοκτονίας σκορπά το θάνατο σε συναυλιακό χώρο-22 οι νεκροί- 59 οι τραυματίες-Η βόμβα περιείχε καρφιά

Σοκ χθες βράδυ στο Μάντσεστερ, όταν σε συναυλιακό χώρο Manchester Arena, βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σκοτώνοντας 22 άτομα, τραυματίζοντας σοβαρά άλλα 50 και σκορπώντας το τρόμο και τον πανικό σε χιλιάδες θεατές της συναυλίας αλλά και ολόκληρη την Αγγλία.

Aυτή τη πληροφορίας έδωσαν δυο αμερικανοί αξιωματούχοι στην αγγλική εφημερίδα και τον ιστότοπο της Daily Mail. Η αστυνομία του Μάντσεστερ επιβεβαίωσε τους 19 νεκρούς και θεωρεί το όλο συμβάν τρομοκρατική επίθεση, αλλά επισήμως δεν έχει δώσει άλλα στοιχεία.

Η έκρηξη δεν έγινε μέσα στο χώρο της συναυλίας αλλά στο εξωτερικό φουαγιέ.

Κάποιοι εκφράζουν φόβους ότι χρησιμοποιήθηκαν καρφιά στην βόμβα για μεγαλύτερες βλάβες, καθώς βρέθηκαν διάσπαρτα στο χώρο παξιμάδια και βίδες.

Οι εικόνες μέσα από τον συναυλιακό χώρο καταγράφουν τον πανικό των θεατών αμέσως μετά την έκρηξη, η οποία έγινε μόλις η αμερικανίδα τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, ολοκλήρωσε την συναυλία. 

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα οι οποίες καλούν τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Χαοτικές σκηνές πανικού ακολούθησαν την έκρηξη και έω από τον συναυλιακό χωρο, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Λίγο αργότερα η αστυνομία εξουδετέρωσε με ελεγχόμενη έκρηξη έναν ύποπτο μηχανισμό στη πλατεία Cathedral gardens.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here