Στήριξη Τσίπρα στα στελέχη της βάσης αεροπυρόσβεσης στην Ελευσίνα

Tην στήριξη της κυβέρνησης και της ελληνικής κοινωνίας στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών εξέφρασε προς τους πιλότους και τους τεχνικούς των πυροσβεστικών αεροσκαφών μετέφερε ο πρωθυπουργός Αλ. τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης της Ελευσίνας, όπου σταθμεύει η 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης.

«Ενα μεγάλο ευχαριστώ και καλή δύναμη σε όλους», είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή δημιούργησε προβλήματα και ελλείψεις ωστόσο εξήρε τις τιτάνιες προσπάθειες του προσωπικού στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

«Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, ώστε τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης να είναι σε ετοιμότητα και έγιναν ουσιαστικά βήματα το τελευταίο διάστημα, ώστε να είμαστε στο καλύτερο επίπεδο αποτελεσματικότητας», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του κατά την επίσκεψη στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης στην Ελευσίνα.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους χιλιάδες άνδρες και γυναίκες που δίνουν, όπως είπε, με «ηρωϊσμό», «αυταπάρνηση» και «ανιδιοτέλεια» κάθε χρόνο μια «άνιση» και «ασύμμετρη» μάχη με τα φυσικά φαινόμενα, και ευχήθηκε να έχουμε μια καλή χρονιά, σημειώνοντας πως γνωρίζει ότι η περίοδος του καλοκαιριού θα είναι δύσκολη σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές.

Ο κ. Τσίπρας συνοδευόταν από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την ετοιμότητα της μοίρας εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου και το τρόπο επιχειρησιακής δράσης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here