Στη Βουλή ως κατεπείγον, το ν/σ για το κοινωνικό μέρισμα, με συμφωνία δανειστών-Ολες οι διατάξεις-Νέα ήττα για ΝΔ

Κατατέθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ στη Βουλή το νομοσχέδιο για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Στα 4 άρθρα που περιλαμβάνει, προβλέπεται η διανομή 720 εκ. ευρώ σε δικαιούχους και με τρόπο που θα καθορίσει υπουργική απόφαση. Το ποσό που μπορεί να αυξηθεί ως την έκδοση της απόφασης, είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, δεν υπόκειται σε κράτηση και συμψηφισμό, ούτε υπολογίζεται στα εισοδηματικά κριτήρια για την παροχή επιδομάτων κοινωνικού χαρακτήρα.

Δείτε εδώ το νομοσχέδιο μερισμα σχεδιο νομου

Δείτε εδώ την αιτιολογική έκθεση μερισμα αιτιολογική

Δείτε εδώ την έκθεση του ΓΛΚ μερισμα έκθεση ΓΛΚ

Στο καναβάτσο η ΝΔ

Στο καναβάτσο έπεσε για άλλη μιά φορά η ΝΔ, που αναγκάζεται, μετά τις άρχικες άναρθρες κραυγές στελεχών της, να πεί ναι και να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος. Η αξιωματική αντιπολίτευση, υποχρεώθηκε σε άλλη μιά πολιτική στροφή και ήττα, όταν αντιλήφθηκε, ότι οι θεσμοί και κυρίως οι Βρυξέλλες,όχι μόνο ήταν ενήμερες για το διάγγελμα και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αλλά είχαν ήδη συμφωνήσει με αυτές, εκ των προτέρων.

Ετσι, εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα προβλέπει τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει με διαδικασία – εξπρές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η επεξεργασία του νομοσχεδίου θα γίνει με κατεπείγουσες διαδικασίες, κάτι που σημαίνει ότι αύριο, Τετάρτη, θα εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και μεθαύριο, Πέμπτη, θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here