Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στα Καλύβια Θορικού Αττικής

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, λίγο μετά το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που κάνουν ό,τι είναι εφικτό προκειμένου η πυρκαγιά να μην πλησιάσει σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που κάνουν ό,τι είναι εφικτό προκειμένου η πυρκαγιά να μην πλησιάσει σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Πυροσβεστικής στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στην ΕΡΤ, είναι πολλά τα μέτωπα, ωστόσο, μικρότερα από ό,τι αρχικά, ενώ η πυρκαγιά καίει πάνω από τη Σαρωνίδα, «καίγεται ο λόφος πίσω από τη Σαρωνίδα» όπως είπε και πρόσθεσε ότι «έχει κατεύθυνση προς την Ανάβυσσο πιστεύουμε ότι δεν θα πάει προς τα εκεί».

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης κάλεσε τους περίοικους και τους περαστικούς να μην παρακωλύουν την κίνηση των πυροσβεστικών μέσων με άσκοπες μετακινήσεις. Όπως είπε η προσπάθεια είναι να προστατευθούν τα σπίτια και υπογράμμισε ότι η πυρκαγιά έχει κρατηθεί μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα 65 πυροσβέστες με 27 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, επτά οχήματα εθελοντών, 12 υδροφόρες, πέντε ελικόπτερα, καθώς και ένα συντονιστικό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here