Οι συγκεντρώσεις για τον Αλέξη-Κλείνει στις 12:00 το μετρό στο Σύνταγμα

Στις 6 του Δεκέμβρη δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια πριν από δέκα χρόνια (και η έφεση του για τα ισόβια σημειωτέον εκδικάζεται αυτές τις ημέρες). Οι εκδηλώσεις στη μνήμη του αγοριού έχουν ως εξής:

Μαθητές και φοιτητές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στο ίδιο σημείο έχει προγραμματιστεί και η απογευματινή πορεία, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:00.

Στις 21:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.

Τις αντίστοιχες ώρες με της Αθήνας, θα γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης και το απόγευμα στις 18:00 σε πλήθος πόλεων της Ελλάδας, όπως η Πάτρα, η Λάρισα, η Κομοτηνή, τα Χανιά, τα Ιωάννινα και η Μυτιλήνη.

Στην Αθήνα αναμένεται να βρίσκονται επί ποδός τουλάχιστον 2.600 αστυνομικοί, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα περιλαμβάνουν ελικόπτερο και drones της αστυνομίας.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών μέτρων, κλείνει στις 12.00 το μεσημέρι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα

Όπως αναφέρεται, οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από το σταθμό του Συντάγματος.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ληφθούν αντίστοιχα μέτρα και για άλλους σταθμούς του μετρό κατά την διάρκεια της ημέρας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here