Μαδούρο: Η Βενεζουέλα αρνείται να γίνει αποικία των ΗΠΑ-Οι μικρές ομάδες στασιαστών αποκρούστηκαν-Ερευνα και διώξεις για τους υπεύθυνους

Το πραξικόπημα απέτυχε αλλά η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει κρισιμη στη Βενεζουέλα. Ο Χουάν Γκουαϊδό ζητεί να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις κατά του καθεστώτος ενώ από τη πλευρά του, ο Νικολάς Μαδούρο διαμηνύει ότι η απόπειρα «πραξικοπήματος» απέτυχε και θα ασκηθούν ποινικές διώξεις εις βάρος των υπευθύνων της.

Σε διάγγελμά του τα ξημερώματα ο Μαδούρο συνεχάρη τις ένοπλες δυνάμεις διότι πέτυχαν να αποκρούσουν «τη μικρή ομάδα που επιδίωκε να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια», όπως είπε. «Όλες οι στρατιωτικές βάσεις τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, παρέμειναν πιστές στην επανάσταση, στον ανώτατο διοικητή τους και στο Σύνταγμα» υπογράμμισε.

Προειδοποίησε ακόμη ότι η απόπειρα δεν θα μείνει ατιμώρητη και πρόσθεσε ότι έχει ορίσει τρεις εισαγγελείς προκειμένου να ανακρίνουν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

 

Σύμφωνα με το καθεστώς πέντε στρατιώτες και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες σε συμπλοκές με διαδηλωτές που υποστηρίζουν τον Γκουαϊδό, λίγη ώρα αφότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ανήγγειλε πως εξασφάλισε την υποστήριξη «γενναίων στρατιωτικών». Το CNN μεταδίδει ο πρώτος απολογισμός από τα χθεσινά επεισόδια είναι 55 τραυματίες.

Ο Γκουαϊδό εμφανίζεται σε κάθε περίπτωση αποφασισμένος να συνεχίσει την «Επιχείρηση Ελευθερία».  «Καλώ τις ένοπλες δυνάμεις να συνεχίσουν να προχωρούν μπροστά στην Επιχείρηση Ελευθερία. Την 1η Μαΐου, θα συνεχίσουμε  σε όλη τη Βενεζουέλα, θα είμαστε στον δρόμο», τόνισε ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος, σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here