Μητσοτάκης: Κήρυγμα μίσους, ψέματα και φτηνή προπαγάνδα-Επίθεση σε social media και μισή συγγνώμη με ..γέλια για τον ξυλοδαρμό του πολίτη στη Ν. Σμύρνη

Σε υψηλούς τόνους και με επίκληση ψεμάτων και φτηνής προπαγάνδας, απάντησε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στον Αλεξη Τσίπρα για την αστυνομική βία και την πανδημία. Συνέδεσε τις διαμαρτυρίες των πολιτών με τον ΣΥΡΙΖΑ και την έξαρση του ιού, επανέλεβε τα γνωστά υπονοούμενα περι υποστήριξης του..Κουφοντίνα και ζήτησε μισή συγγνώμη για τον ξυλοδαρμό του πολίτη στη Ν. Σμύρνη, γελώντας, ειρωνευόμενος την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ζητώντας συγγώμη και για τα περιστατικά αστυνομικής βίας του παρελθόντος. Πρόκειται για έναν φαύλο και επικίνδυνο άνθρωπο που είναι και πρωθυπουργος της χώρας.

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος επενδύει στην έννοια της ενότητας και ποιος υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση» είπε ο πρωθυπουργός στην πρωτολογία του και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση και αλλά και ότι υπονομεύει τα μέτρα για τον κορονοϊό με αφορμή τις διαδηλώσεις.

«Θα μιλήσω για ένα μεγάλο κίνδυνο να μετατρέψουν κάποιοι την πανδημία κατά της υγείας σε κίνδυνο κατά της κοινωνίας και να εκμεταλλευτούν την εύφλεκτη ύλη της κόπωσης για τα περιοριστικά μέτρα, που όλοι ομολογούμε πως είναι αναγκαία. Να ανάψουν μία φωτιά που θα κάψει την ενότητα και την ασφάλεια των πολιτών» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Κυνικό χειροκρότημα για τους θανάτους λόγω Covid

Απαντώντας στην κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας ο πρωθυπουργός ευλόγησε τα γένια της κυβέρνησης λέγοντας ότι τα στοιχεία δεν δείχουν παταγώδη αποτυχία, σημειώνοντας ότι ο δείκτης που μετρά την επιτυχία ή αποτυχία μιας κυβέρνησης σε αυτό το ζήτημα, είναι ο αριθμός των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους σε σχέση με άλλες χώρες. «Εκεί η Ελλάδα έχει την 4η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη», είπε υπό το χειροκρότημα των βουλευτών του κόμματός του και πρόσθεσε ότι «θα είχαμε θρηνήσει ακόμα 7.000 συμπολίτες μας αν ήμασταν στον μέσο όρο της Ε.Ε.».

Επίσης, είπε ότι «κάθε μέρα γίνονται 35.000 εμβολιασμοί που κατατάσσουν την Ελλάδα στην 5η θέση των Ευρωπαϊκών χωρών».

«Όταν λέτε κ. Τσίπρα ότι αποτύχαμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας και για αυτό εγκαθιδρύουμε αστυνομικό κράτος, δεν επιτίθεστε στην κυβέρνηση αλλά στην χώρα. Λέτε ψέματα, το γνωρίζετε και εξακολουθείτε να το λέτε. Είναι προσβολή προς όλους αυτούς που προσπαθούν. Εκφράζετε μία μικρή μειοψηφία που θέλει την εμπάθεια και τον διχασμό», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «στην πανδημία και την οικονομία τα πήγαμε καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», αλλά προειδοποίησε για άλλη μια φορά ότι «έχουμε μπροστά μας κρίσιμες εβδομάδες προκειμένου να χτίσουμε ένα ασφαλές τείχος ανοσίας για να μπορέσουμε να ανοίξουμε με άσφαλεια την οικονομική δραστηριότητα».

«Η αγανάκτηση όμως δεν μπορεί να είναι γενική, η οργή δεν μπορεί να είναι τυφλή» είπε στη συνέχεια και απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα είπε: «Εσείς κ. Τσίπρα δεν είστε εχθρός μου. Εχθρός μας σε αυτή τη συγκυρία μπορεί να είναι μόνο ένας: ο κορονοϊος. Σε τέτοιες συγκυρίες  η κοινωνία έχει ανάγκη από ενότητα».

«Θέλετε πλατείες με νεοαγανακτισμένους»

Στη συνέχεια εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι υποκινεί τις δημόσιες συγκεντρώσεις σε αυτή τη φάση και τον κάλεσε να πει αν γνωρίζει ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ευρώπη που να υποστηρίζει ανοιχτά τα καλέσματα σε συγκεντρώσεις και δημόσιες διαδηλώσεις «αναλαμβάνοντας το ρίσκο, όπως εσείς είπατε, να συμμετέχουν στη διασπορά του κορονοϊού».

«Προφανώς και οι διαδηλώσεις δεν είναι ο μόνος λόγος που έχουμε αύξηση των κρουσμάτων αλλά αναρωτιέμαι αν αυτό είναι υπεύθυνη στάση από αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» συνέχισε και τον κατηγόρησε ότι «θέλετε να ψαρέψετε στα θολά νερά της πανδημίας για να δημιουργήσετε πλατείες με νεοαγανακτισμένους».

Καταδίκασε τον ξυλοδαρμό πολίτη, αλλά με αστερίσκους

Αναφερόμενος στο περιστατικό της περασμένης Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά του αστυνομικού και εξήγησε πως «ήδη διερευνάται και ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Το καταδικάζω απερίφραστα ανεξαρτήτως του τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε. Ο αστυνομικός οφείλει να έχει αυτοσυγκράτηση και να ακολουθεί τους κανόνες ακόμη και όταν υβρίζεται και προπηλακίζεται», συμπλήρωσε.

«Την ίδια στιγμή βέβαια δεν μπορώ να ξεχάσω ότι η αστυνομία βρέθηκε στην πλατεία επειδή υπήρχε συνωστισμός» συμπλήρωσε και επαίνεσε τους αστυνομικούς για τους ελέγχους των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Όπως είπε, «οι αστυνομικοί είναι παιδιά της διπλανής πόρτας» και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διερωτήθηκε «γιατί τόση στοχοποίηση».

«Να μην αδικήσουμε συλλήβδην την αστυνομία επειδή υπάρχουν περιστατικά αστυνομικής βίας. Ευθύνες θα αποδοθούν. Επικαλείστε μία υπόθεση, αυτή του Ινδαρέ, που δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει και η εικόνα στην διαδικασία της δίκης ήταν διαφορετική από την πρώτη εντύπωση, στην οποία εσείς μείνατε» συμπλήρωσε.

«Συμφωνείτε ή διαφωνείτε κ. Τσίπρα με την τοποθέτηση του κ. Αλιβιζάτου ότι μόνον αρρωστημένα μυαλά θα συμφωνούσαν με την διαπόμπευση ενός πρύτανη» ρώτησε ο πρωθυπουργός, στη συνέχεια της ομιλίας του, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την τοποθέτηση Αλιβιζάτου εάν η υπόθεση Κουφοντίνα τοποθετηθεί στις σωστές της διαστάσεις, δηλαδή μία σύγκρουση ενός περιθωριακού ρεύματος υπέρ της τρομοκρατικής βίας με το κράτος δίκαιου τότε η ένταση θα υποχωρήσει;».

Και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κατηγόρησε πως: «Εσείς χρησιμοποιήσατε τα ΜΑΤ και την Αστυνομία για να προστατεύσετε την δική σας εικόνα. Κάνατε προληπτικές προσαγωγές πριν από τις ομιλίες σας; Εξαρτάται από ποια πλευρά είστε όταν πέφτουν οι μολοτόφ, αυτό δεν είχατε πει κ. Τσίπρα στον κ. Τζαβάρα».

Συνεχίζοντας την αναφορά του στην αντιμετώπιση περιστατικών βίας από στελέχη της αστυνομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «ενισχύουμε ουσιαστικά τον Συνήγορο του Πολίτη για τέτοια περιστατικά» και αφού κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως και κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης υπήρξαν περιστατικά αστυνομικής βίας, είπε «ζητώ συγγνώμη από όλους όσοι υπέστησαν κρούσματα αστυνομικής βίας και για την δική μου διακυβέρνηση και για την δική σας».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η άποψή του είναι ότι όλοι οι αστυνομικοί πρέπει να φέρουν κάμερα στα κράνη τους. «Θέλω την άποψή σας, αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε» είπε στον Αλ. Τσίπρα σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων.

Ειδικά για τα επεισόδια της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, όπου σημειώθηκε ο ξυλοδαρμός αστυνομικού, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «συνδιοργανώσατε μια συγκέντρωση με τον Ρουβίκωνα και τους χούλιγκαν».

«Στη Νέα Σμύρνη ήσασταν εσείς του ΣΥΡΙΖΑ με τους αναρχικούς και τους χούλιγκαν. Κάνατε υγειονομικό σαμποτάζ στην χώρα. Εάν ξέρατε τι θα ακολουθούσατε στη Νέα Σμύρνη, δεν ήσασταν αφελείς αλλά πολιτικά μοιραίοι. Το άγριο λιντσάρισμα του αστυνομικού σας βρήκε απροετοίμαστους, σας είχαμε προειδοποιήσει» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε με μια αναφορά στη Σία Αναγνωστοπούλου που «με ανάρτηση είπε πως στη Νέα Σμύρνη οι κάτοικοι υπερασπίζονται τις γειτονιές τους απέναντι στον κρατικό αυταρχισμό».

Επίθεση και για τον Κουφοντίνα

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στις αντιδράσεις για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων ότι «βρέθηκαν τρεις βουλευτές σας να υποστηρίζουν μια κατάληψη που έγινε με διακύβευμα τον Κουφοντίνα».

Συνεχίζοντας την αναφορά του στην υπόθεση Κουφοντίνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως «γύρω από το θέμα του Κουφοντίνα πολλοί θέλησαν να ξαναγράψουν την ιστορία. Ίσως κάποιοι ποντάρουν ότι οι σημερινοί 20αρηδες δεν γνώρισαν τον Παύλο Μπακογιάννη, ένα άτακτο παιδί της παράταξης του που σίγουρα θα τον ψήφιζαν οι σημερινοί νέοι εάν σήμερα ζούσε».

Επίσης, σε άλλο σημείο της οιμλίας του κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «αρχίσατε να κινητοποιείστε στο πλευρό του περιθωρίου» και απευθυνόμενος για μια ακόμα φορά προς τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Με τη νεολαία του κόμματος σας να φωνάζει το σύνθημα να μετονομαστεί η Πλατεία Συντάγματος σε Πλατεία Κουφοντίνα, κάτω από τα πανό «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» Ντροπή!»

Για το διχαστικό διάγγελμα

Απευθυνόμενος στους νέους – όπως είπε – τόνισε «δεν κουνάω το δάχτυλο, ανοίγουμε τα αυτιά μας για να σας ακούσουμε, δεσμεύομαι να κάνω την διακυβέρνηση φιλικότερη προς τον πολίτη».

«Αλίμονο εάν ζητούσαμε από τους νέους να παραιτηθούν από την αμφισβήτηση», είπε συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός. «Μέσα από αυτήν την αμφισβήτηση θα συναντηθούμε με τη νέα γενιά. Η βία όμως δεν της ταιριάζει, ο διχασμός είναι μαρασμός, μη βάζετε φωτιά στους δρόμους, βάλτε φωτιά στις σκέψεις σας» συμπλήρωσε.

«Πως είναι δυνατόν σήμερα να μιλάτε με όρους της δεκαετίας του 50; αυτό το κόμμα νομιμοποίησε το ΚΚΕ το 1974, ο Παύλος Μπακογιάννης το 1989 έκανε την εθνική συμφιλίωση, και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χειροκροτήθηκε από τον Χαρίλαο Φλωράκη και τον Λεωνίδα Κύρκο», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Όταν ένα κόμμα της Βουλής βαδίζει δίπλα στον Ρουβίκωνα τροφοδοτείτε την ένταση. Η βία δεν γεννά βία κ. Τσίπρα, γεννά μόνον χάος» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «μετά τις εκλογές ανέλαβα την δέσμευση να εγγυηθώ την ασφάλεια και την ενότητα και σε αυτή μου την αποστολή θα μείνω συνεπής. Η ομαλότητα είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας. Δεν θα επιτρέψω να ξαναζήσουμε φαινόμενα κατάλυσης της δημόσιας τάξης όπως αυτά του 2008, γιατί αυτό θέλει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας» επισήμανε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως «το δικό μας σύνθημα είναι ο διάλογος γεννά διάλογο, ο διάλογος γεννά πρόοδο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here