Κι επισήμως υποχρεωτική αργία η Πρωτομαγιά-Αχτσιόγλου: Ελάχιστος φόρος τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τροπολογία με την οποία καθιερώνεται πλέον η 1η Μαΐου ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. 

Η τροπολογία ορίζει ότι την 1η Μαΐου κάθε έτους απαγορεύεται κάθε βιομηχανική, βιοτεχνική, εμπορική εργασία και κάθε επαγγελματική εν γένει δραστηριότητα, καθώς και η απασχόληση των μισθωτών. Η 1η Μαΐου, ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας διέπεται από το νομικό καθεστώς που διέπει την κυριακάτικη αργία.

«Η καθιέρωση της 1ης Μαΐου, ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης, καθώς με την ψήφιση της τροπολογίας δεν θα βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε Υπουργού το πότε θα κηρύσσεται ως τέτοια», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έφη Αχτσίοχλου, στην Ολομέλεια της Βουλής, για την τροπολογία που η ίδια εισηγήθη.

Επίσης, μίλησε για ουσιαστικό περιεχόμενο αυτής της τροπολογίας απέναντι σε μία Ευρώπη, όπου «η ανάπτυξη περνά μέσα από τη συμπίεση των εργασιακών δικαιωμάτων, με τους εργοδότες να καρπώνονται τους κόπους των εργαζομένων». «Η κυβέρνηση προσπαθεί, σε μία ιδιαίτερα δυσμενή χρονική περίοδο, να ανατρέψει την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων», πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here