Μαχητές του Ισλαμικού κράτους επιβεβαιώνουν ότι ο ηγέτης τους, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκτάτι είναι νεκρός

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους,  Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, είναι νεκρός. Την είδηση επιβεβαιώνουν μαχητές του ISIS καθώς και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. H πληροφορία για τον θάνατό του, είχε μεταδοθεί από συριακά μέσα ενημέρωσης στα τέλη Ιουνίου, μετά από ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό ηγετικών στελεχών του ISIS στα περίχωρα της Ράκκα. 

Tο τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumaria, επικαλούμενο πηγές στην ιρακινή επαρχία Νινευή, μεταδίδει ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσαν ότι ο ηγέτης τους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι έχει πεθάνει και πως σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα του «νέου χαλίφη».

Νωρίτερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τον θάνατο του Αλ Μπαγκντάντι.

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, ο Άμπου Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, είναι νεκρός, ανακοίνωσε σήμερα και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μία ημέρα μετά την απελευθέρωση της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές.

Το Παρατηρητήριο τόνισε ότι οι πληροφορίες του προέρχονται από «υψηλόβαθμα στελέχη του ΙΚ» στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, μια περιοχή της ανατολικής Συρίας που ελέγχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από την οργάνωση. «Υψηλόβαθμα στελέχη του ΙΚ στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ επιβεβαίωσαν στο Παρατηρητήριο τον θάνατο του Άμπου Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης που βασίζει τις πληροφορίες της σε ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

«Το μάθαμε σήμερα (Τρίτη) αλλά αγνοούμε πότε και πώς πέθανε», πρόσθεσε.

Ο Μπαγκντάντι έγινε γνωστός στη Δύση όταν για πρώτη φορά το 2014, από το ιστροικό τέμενος Αλ Νούρι της Μοσούλης, που καταστράφηξκε πρόσφατα κατά την μάχη απελευθέρωσης της Μοσούλης, ανακοίνωνε τη σύσταση του χαλιφάτου στη Μέση Ανατολή.

Από τότε, στα ΜΜΕ υπήρχαν αναφορές για τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, χωρίς ωστόσο κανείς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Η τελευταία πληροφορία για τον θάνατό του έρχεται από το ιρακινό δίκτυο Alsumaria News το οποίο, επικαλούμενο τοπική πηγή ανέφερε ότι το Ισλαμικό Κράτος προέβη στην ανακοίνωση περί θανάτου του Μπαγκντάντι.

Η ανακοίνωση έγινε στην πόλη Tal Afar, δυτικά της Μοσούλης, όπου εκεί επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Μπαγκντάντι. Οι ιρακινές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής την πληροφορία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here